Obavijesti

Sport

Komentari 15

O Kataloncima: Puyol budist, Villa pjevač, a Xavi - računalo

O Kataloncima: Puyol budist, Villa pjevač, a Xavi - računalo
7

Carles Puyol voli jogu i pilates, zanima ga tibetanski budizam, a 2007. je upoznao Dalaj-lamu. Uoči utakmica zagrijava se uz žestoke zvukove grupe Napalm Death

VIDEO

Barcelona večeras gostuje na Poljudu, a nekoliko igrača neće igrati jer su još na odmoru. Prije svih, Messi. No Barca će i dalje biti jaka jer tu su mlade snage i zasigurno buduće zvijezde svjetskog nogometa. Saznajte o svakoj zvijezdi europskog prvaka nešto što niste znali.

Josep Guardiola

Velik je zagovornik nezavisnosti Katalonije i uvijek se rado odazivao pozivima katalonske reprezentacije. Preklani je proglašen Kataloncem godine.

Victor Valdes

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od svih Barceloninih reprezentativaca ima najmanje nastupa, samo četiri. Debitirao je za “furiju” točno deset godina nakon Ikera Casillasa.

Gerard Pique

Uz ime po kojem je poznat ide i nastavak Bernabeu, poput Realove legende, po kojoj ime nosi stadion u Madridu. Djed Amador bio je dopredsjednik Barcelone. Njega, nažalost uglavnom ženskog dijela publike, neće biti na Poljudu.

Carles Puyol

Voli jogu i pilates, zanima ga tibetanski budizam, a 2007. je upoznao Dalaj-lamu. Uoči utakmica zagrijava se uz žestoke zvukove grupe Napalm Death. Ni njega neće biti u Splitu. Jedan od najboljih braniča svijeta oporavlja se od ozljede i operacije koljena.

Xavi Hernandez

Za njega kažu da je računalo na terenu, pa ne čudi ni njegov odgovor na pitanje koja je tajna Barcelonine igre. 

- Morate razmišljati kao igra na Playstationu.

Xavi se ozlijedio na pripremama i Hajduk će gledati na TV-u.

David Villa

Uz nogomet, sjajno mu ide i pjevanje. S Anom Torrojom, pjevačicom nominiranom za Grammyja, otpjevao je hit “Insurrection” grupe “El Ultimo de la Fila”.

Andres Iniesta

Poznat je po vrlo blijedom tenu, koji može zahvaliti slaboj pigmentaciji. Na katalonskoj televiziji šalili su se na njegov račun uspoređujući ga s bijelom tehnikom.

Seydou Keita

Malijac je nećak Salifa Keite, koji je 1970. bio afrički nogometaš godine. Veznjak Juventusa Mohamed Sissoko, koji je sličan tip igrača, mu je rođak.

Sergio Busquets

Otac Carles od 1987. do 1999. bio je golman u Barceloni i njenoj drugoj momčadi, ali je rijetko dobivao priliku. Danas je jedan od trenera golmana u klubu.

Eric Abidal

Tek nešto više od mjesec i pol dana nakon što su mu dijagnosticirali tumor na jetrima vratio se na teren. U finalu Lige prvaka dali su mu da bude kapetan.

Thiago Alcantara

Sin je nekadašnjeg brazilskog veznjaka Mazinha, koji je sakupio 22 nastupa za reprezentaciju i osvojio naslov svjetskog prvaka u SAD-u 1994. godine.

Jonathan dos Santos

Otac Zizinho brazilski je nogometaš koji je cijelu karijeru proveo u Meksiku, gdje je dobio tri sina. Giovani igra u Tottenhamu, a najstariji brat Eder u Meksiku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'
IZNERVIRAO GA

VIDEO UFC borac kod izlaska u kavez nokautirao navijača! Šef organizacije: 'Ovo će ići na sud'

Možete mi se rugati s 200 metara, ali gadosti mi u facu nećete govoriti. Iz Rusije sam, za mene je to automatski. Molim vas, nemojte ni pokušavati jer ćete završiti u bolnici, a ja u američkom zatvoru, rekao je borac