Obavijesti

Sport

Komentari 18

Povlači se prvak svijeta: Lahm prestaje igrati na kraju sezone!

Povlači se prvak svijeta: Lahm prestaje igrati na kraju sezone!
5

Nijemac Philipp Lahm prestaje igrati nogomet po isteku aktualne sezone. U svojoj 33. godini odlučio je završiti igračku karijeru poslije više od 500 nastupa za Bayern. Povlači se kao aktualni prvak svijeta iz Brazila...

VIDEO

Ono o čemu se posljednjih tjedana intenzivno nagađalo diljem europskih medija u noći je s utorka na srijedu dobilo i službenu potvrdu.

Kapetan njemačkog Bayerna Philipp Lahm (33) odlazi u mirovinu po završetku aktualne sezone.

Thanks for the memories, Captain! Good luck for the rest of the season with FC Bayern München and enjoy your retirement, Philipp Lahm 👏

Posted by Germany Football Team - Die Mannschaft on Tuesday, February 7, 2017

Legendarni njemački univerzalac po mnogima je malo uranio povlačenjem iz svijeta profesionalnog nogometa, no sličan manevar izveo je i po završetku brazilskog Mundijala gdje je kao kapetan predvodio Njemačku do titule svjetskog prvaka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Čarobni patuljak' kako mu tepaju, odlučio se povući na vrhuncu u 31. godini iz redova 'elfa'.

- Mogu nastaviti voditi momčad na terenu, davati sve od sebe svaki dan na svakom treningu do kraja sezone. Mogu to raditi do kraja sezone, ali ne i poslije toga - rekao je Lahm pa nastavio:

- Razmatrao sam ovu odluku posljednjih godinu dana. Kao čovjek moraš se testirati, moraš se uvijek pitati kako ti ide iz dana u dan, iz tjedna u tjedan na treningu i na terenu, kakav osjećaš imaš - rekao je Philipp.

Odlazak u ljeto 2017. znači da će Bayern napustiti godinu prije isteka aktualnog ugovora. On je Bayernovo dijete, a za klub je debitirao 2002. U karijeri je osvojio sedam naslova prvaka Njemačke u dresu bavarskog kluba kao i jednu Ligu prvaka.

Protiv Wolfsburga u njemačkom kupu odigrao je svoju 501. utakmicu u dresu Bayerna.

- Ako Phillip Lahm ne uspije u Bundesligi, nitko neće - govorio je o njemu Herman Hummels, jedan od njegovih prvih trenera u mladim selekcijama. 

Hermann Gerland koji je također pazio na njegov nogometni razvoj u mladim godinama rekao je kako je Lahm najtalentiraniji igrač kojeg je ikad trenirao. Prepoznao je njegovu lidersku crtu i dodijelio mu kapetansku traku. 

Phillipa Lahma pamtit ćemo kao velikog gospodina u kopačkama bez ijedne mrlje u profesionalnoj karijeri, ali i po pitanju privatnog života.

Po prirodi bek, desni ili lijevi, igrao je i u veznom redu po dolasku Pepa Guardiole u München. Njegov prirodni nogometni talent odveo ga je do neslućenih visina uz maksimalnu predanost nogometu, no kako je i sam rekao, poslije dugog razmišljanja, to više nije to.

Još nije poznato hoće li 'sjesti u fotelju' te preuzeti neku od direktorskih funkcija u Bayernu ili će se posvetiti trenerskoj karijeri. Što god pokušao, vrlo vjerojatno ga čekaju veliki uspjesi jer je rođeni pobjednik.

Da Lahma spomenemo i u kontekstu Hrvatske, pobrinuo se Split. Ne, nije Philipp fan Severine kao njegov bivši suigrač iz reprezentacije i Bayerna Bastian Schweinsteiger.

Mnogi će se sjetiti da je za 'Elf' je debitirao 18. veljače 2004. u Splitu protiv Hrvatske, dok je ukupno 113 puta nastupio za svoju zemlju uz pet upisanih golova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...