Obavijesti

Sport

Komentari 14

Obrane li Nijemci titulu prvaka Europe, dobit će po 1,9 mil. kn!

Obrane li Nijemci titulu prvaka Europe, dobit će po 1,9 mil. kn!
8

Ljestvica je visoko postavljena, ali znam u što sam se upustio. Naravno da ima pritiska, ali sami si ga zadajemo, rekao je Christian Prokop, koji će debitirati na velikom natjecanju na klupi Njemačke

VIDEO

Njemački rukometaši će, ako obrane naslov europskih prvaka na Europskom prvenstvu koje počinje u petak u Hrvatskoj, dobiti po 250.000 eura, javlja agencija DPA.

- Znatno smo povećali nagradni fond na zahtjev igrača, i to s pravom - izjavio je potpredsjednik Njemačkog rukometnog saveza Bob Hanning.

I prije dvije godine Nijemci su dobili oko 250.000 eura za naslov prvaka, ali tada su sponzorska sredstva već bila uključena u premiju.  Drugo mjesto donijelo bi 200.000 eura, a treće 150.000 eura. 

Njemačka prvu utakmicu igra u subotu protiv Crne Gore, drugu protiv Slovenije u ponedjeljak 15. siječnja, a treću i zadnju u skupini C 17. siječnja protiv Makedonije.

Europski prvaci sletjeli su u četvrtak popodne u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman.

- Želimo odigrati dobar turnir. Jedva čekamo da počne i koncentrirani smo. Europsko prvenstvo u Poljskoj pokazalo je da se može osvojiti naslov s mladom i ambicioznom momčadi, što vam daje samopouzdanje i motivaciju - rekao je Christian Prokop, novi njemački izbornik.

- Ljestvica je visoko postavljena, ali znam u što sam se upustio. Naravno da ima pritiska, ali sami si ga zadajemo jer uvijek tražimo maksimalan uspjeh. Minimalni cilj nam je polufinale, to moramo doseći - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto
LINOV OPROŠTAJ?

Umalo sve uprskali! Hrvatska ipak dobila Čehe za 5. mjesto

Hrvatska rukometna reprezentacija pobijedila je Češku 28-27 i osvojila peto mjesto na Europskom prvenstvu. Od komforne situacije i pet razlike u 51. minuti, umalo je završilo - remijem...

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!
DOBILI BITKU ZA FINALE

Francuska je pala pod naletom moćnih Španjolaca u Zagrebu!

KAKVA OBRANA! Francuska koja je imala svih šest pobjeda na Euru nije znala kako protiv obrane Španjolaca. S druge strane, španjolski je napad trpao sve što je trebao za ulazak u finale. Završilo je 27-23
'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'
LINO ČERVAR:

'Kao da smo igrali u gostima... Što ću sada? Idem se odmoriti'

Potpisao sam na jednu godinu, a sada, što ću raditi? Prvo ću se s obitelji odmoriti, regenerirati se, imat ću razgovor sa samim sobom i analizirati pa odlučiti što ću raditi, rekao je Lino Červar poslije Češke