Obavijesti

Sport

Komentari 21

Obranom do povijesne pobjede: Izolirale smo ključnu igračicu

Obranom do povijesne pobjede: Izolirale smo ključnu igračicu
2

Ma, nije bitno ni tko je dao, a tko nije, važno je da smo pobijedile. No, vidjelo se da su me baš čuvale, i to jako dobro. Iskreno, mislila sam ipak da će biti donekle i malo lakše, rekla je Emmi Miljković...

VIDEO

Obranom sam silno zadovoljan. Cure su bile fantastične. Utakmica je krenula malo nervozno, obostrano, ali to je i shvatljivo. Međutim, nismo gubili koncentraciju u obrani, zaustavili dvije najbolje njihove igračice i tu smo napravili posao, rekao je izbornik hrvatskih vaterpolistica Marijo Ćaleta nakon važne pobjede protiv Srbije (9-8).

Pokretanje videa...

01:51

Hrvatske vaterpolistice su došle do povijesne pobjede koja ih je gurnula na korak od četvrtfinala Eura. Ovo je našim vaterpolisticama treća pobjeda na velikim natjecanjima, a do sad smo samo pobjeđivali Turkinje. No to su bile utakmice za konačni poredak.

Tko je Zvonimir Butić, igrač koji je udario Španjolca? I njegove četiri sestre igraju za Hrvatsku
Tko je Zvonimir Butić, igrač koji je udario Španjolca? I njegove četiri sestre igraju za Hrvatsku

- Ma, nije bitno ni tko je dao, a tko nije, važno je da smo pobijedile. No, vidjelo se da su me baš čuvale, i to jako dobro. Iskreno, mislila sam ipak da će biti donekle i malo lakše. Nisam mislila da će biti ovako baš napeto. Očekivala sam tri razlike, onako iskreno, ali nema veze. Zato je sada još i slađe - rekla je najbolja igračica Emmi Miljković (31)

Sjajna Emmi zabila je posljednja dva gola i odvela nas do velike pobjede. Hrvatice moraju odigrati još dva kola. U sljedećem susretu ih čeka prvoplasirana Rusija, a u posljednjem kolu igraju protiv Slovakinja koje i nakon tri kola ne znaju za pobjedu. 

- Utakmica je od samog početka bila vrlo napeta, gol za gol, što smo i očekivali. Bilo nam je vrlo bitno odraditi sve zadatke koje nam je izbornik odredio na početku, što smo i odradili. Osobito moram pohvaliti obranu, uz njihovi desetak blokova i mojih 7, skupile smo sedamnaest obrana, što nas je i dovelo do pobjede. U napadu smo mogle biti malo bolje, no jako smo zadovoljni s utakmicom, ovo nam je prvi korak prema plasmanu u četvrtfinale – rekla je Alexandra Ratković (19), golmanica reprezentacije.

U nekim trenucima je naša igra štekala, ali zato je tu bila Alexandra koja je skidala sve kada je bilo najpotrebnije.

- Vrlo napeta utakmica, no svi koji prate ženski vaterpolo znaju da u posljednje dvije godine nismo bile poražene od Srbije, te smo ih sada ponovo pobijedile. Sljedeća utakmica je s ruskom reprezentacijom gdje nam je cilj odigrati sa što manjom gol razlikom, dok nas potom očekuje još utakmica slična današnjoj, kada ćemo zaigrati protiv Slovakinja. S obzirom na to moći ćemo slaviti samo još koji sat kada kreće priprema za Slovačku. Slovačka je slična ekipa kao i srpska, do sada smo ih pobjeđivale, no trebamo to i potvrditi za 4 dana. Još nikada na jednom Europskom prvenstvu nismo ušle među 8 najboljih, što bi ostvarile pobjedom nad Slovakinjama – rekla je Mia Šimunić, pomoćna trenerica.

Sada slijedi odmor, ali ne previše. Za dva dana su prejake Ruskinje, a onda i odlučujuća utakmica protiv Slovačke. Pa, sretno, sirene!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica