Obavijesti

Sport

Komentari 23

Oćeš kupit ciglu za 25.000? Na netu prodaju čak i Peleov dres

Oćeš kupit ciglu za 25.000? Na netu prodaju čak i Peleov dres
12

Na internetskim aukcijama na stranici eBay najviše se cijene kartice s igračima, za kojima su svi ludi, a one vrijede i do nekoliko desetaka tisuća dolara...

VIDEO

Stara, neugledno dizajnirana i pomalo blijeda kartica na kojoj je crtež igrača bejzbola. Svakom neamerikancu to bi bio bezvrijedan komadić kartona, no bejzbolom zaluđenim Amerikancima kartica sa statistikom Joea Jacksona neopisivo je vrijedna. Sretni vlasnik za nju na eBayu, popularnoj internetskoj stranici s aukcijama, traži najmanje 460.000 kuna. I već ima ponuda.

No naći će se ponešto i za one s malo manje novca. Tako se, primjerice, može kupiti šilterica s prvog profesionalnog turnira Tigera Woodsa, na koju se 19-godišnji Tiger sam potpisao. Cijena je sasvim “prihvatljivih” 270.000 kuna.

Memorabilije iz američkih sportova dosežu astronomske cijene, a nevjerojatno je koliko se Amerikanci “pale” na spomenute kartice s igračima iz bilo kojeg sporta.

No ima i “normalnijih” predmeta, poput prstena za naslov pobjednika Superbowla New England Patriotsa iz 2001. godine po 340.000 kuna.

Stari, legendarni dresovi slavnih nogometaša u usporedbi s američkim stvarima vrijede “siću”.

A svaki bogati nogometni fanatik sve bi dao za Peleov dres iz 1979. godine ili Maradonin dres iz argentinske mlade reprezentacije. Uramljeni žuto-zeleni dres najboljeg Brazilca u povijesti možete kupiti za stotinjak tisuća kuna, a potpisani Ronaldov sa SP-a 2002. godine za bijednih četrdesetak tisuća kuna. To ipak nije kartica sa statistikom...

Nosio ga Pele, majke mi! (104.700 kn)

Originalan, potpisan i s dokazom o autentičnosti. Imate li stotinjak tisuća kuna viška, možete ići na nogomet u Peleovu dresu iz 1979.

Iz zida svlačionice Leafsa (25.000 kn)

Uprava hokejaša Toronto Maple Leafsa preuređivala je svlačionice, a dosjetljivi navijač uspio je doći do cigle. Na njoj je otisnuta kratica TML. Cijena? Prava sitnica...

Toliko love za 12 kartica Bullsa (1,600.000 kn)

Jedan od najskupljih eksponata na eBayu je set sakupljačkih kartica Chicago Bullsa iz sezone 1984/85. Cijenu je do astronomskih visina dignuo Michael Jordan, koji je te sezone bio “rookie”, a ovo je jedina takva kartica.

Jedina snimka Superbowla (1,485.000 kn)

Originali su uništeni, ovo je jedina audiosnimka cijelog prvog Superbowla, između Kansas Cityja i Green Baya iz 1967. godine, piše u oglasu.

Križančev dres iz Zenita (10.000 kn)

Hrvati nisu ni blizu Amerikancima prema vrijednosti memorabilija. Najskuplji artikl na popularnom Njuškalu je dres Ivice Križanca iz utakmice Lige Uefe.

Kobeov dres iz finala 2000. (162.000 kn)

Nova Honda Civic ili Bryantov dres iz Lakersa iz pobjedničke 2000. godine? Većina Amerikanaca nasmijala bi se na Hondu i kupila dres.

Odakle mu, nije rekao... (108.000 kn)

Nepoznati vlasnik prodaje brončanu medalju sa SP-a 1970. koju je osvojila SR Njemačka. Pripadala je desnom krilu Reinhardu Libudi.

Palica Waynea Gretzkyja (81.000 kn)

Jedina na svijetu, kaže oglašivač na eBayu. Prodaje potpisanu rabljenu palicu najboljeg hokejaša u povijesti Waynea Gretzkyja.

Mikanov prsten na cijeni (318.600 kn)

George Mikan, legendarni košarkaški centar hrvatskog podrijetla, dugo je u Kući slavnih. Prodaje se njegov prsten koji je dobio pri ulasku u Kuću.

Komadić odjeće i kartica?! (55.000 kn)

Na eBayu se može naći uokvirena igračka kartica Ane Kurnikove s dva minijaturna komada njezine teniske haljinice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.