Obavijesti

Sport

Komentari 0

Od 2012. godine klubovi će moći imati pet stranaca

Od 2012. godine klubovi će moći imati pet stranaca
1

Predsjednik Fife Joseph Blatter izjavio je da ne očekuje sukob s čelnicima EU-a glede uvođenja tzv. '6+5 pravila' kad su u pitanju strani igrači

VIDEO

Brazilci bi u slučaju da prođe ovaj prijedlog bili u nezavidnom položaju.
- Nije mi namjera ići u sukob s postojećim zakonodavstvom u Europskoj uniji. Pravilo 6+5 nije u sukobu s ni jednim zakonom Europske unije te ne ograničava slobodu kretanja radne snage - izjavio je Blatter.
On očekuje da će na kongresu Fife krajem svibnja dobiti mandat da započene pregovore s političkim dužnosnicima EU-a i čelnicima nacionalnih nogometnih saveza u uvođenju 'pravila 6+5'.
Prema tom pravilu, nogometni klubovi bi u početnoj postavi trebali imati šest domaćih igrača i najviše pet stranaca. Uvođenje tog pravila trebalo bi se odvijati u tri faze, i to od 2010. do 2012. godine. U prvoj fazi broj stranaca bio bi ograničen na sedam u početnoj postavi, a 2012. došlo bi se do predviđenog modela '6 domaćih + 5 stranaca'.
Blatter je istaknuo da Fifa mora poduzeti nešto kako bi se spriječilo daljnje raslojavanje između bogatih i siromašnih klubova.
- Hoćemo li dopustiti da bogati budu još bogatiji i da ništa ne poduzmemo. Moramo biti proaktivni. Uostalom, nismo sami, slična rješenja traže se i u drugim sportovima, košarci i odbojci - kazao je Blatter, dodajući da ima potporu Međunarodnog olimpijskog odbora, predsjednika Uefe Michela Platinija, Njemačkog nogometnog saveza, te trenera Manchester Uniteda Alexa Fergusona.
Blatter ističe kako bi od ovog pravila imali koristi i klubovi i nacionalne reprezentacije. Predsjednik Fife je svjestan da bi bilo i velikih otpora, a poznato mu je da je tu ideju više puta oštro kritizirao trener Arsenala.
- No trebalo bi pitati navijače Arsenala da li im je stalo da imaju jaku reprezentaciju - upitao je Blatter.
- Uvođenjem pravila 6+5 lige bi postale izjednačenije. Sada imamo situaciju da se četiri petine klubova bori za opstanak u svojim ligama, a ne za naslov prvaka. Jaki klubovi bi i dalje bili jaki, no sada bi i drugi imali priliku postati jaki - dodao je predsjednik Fife.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram