Obavijesti

Sport

Komentari 4

Od Čerčeka do Olma: Španjolac golom skinuo legendu Dinama

Od Čerčeka do Olma: Španjolac golom skinuo legendu Dinama
1

Svi me prijatelji pitaju: Pa dokad buš ti zadnji strijelac Dinama u Europi na proljeće? Jedva čekam da me netko skine, govorio je jesenas Marijan Čerček, kojeg je sjajnim golom u Plzenu 'skinuo' - Dani Olmo

VIDEO

Dinamo je izgubio u Plzenu od Viktorije 2-1 u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige. Vodio je Dinamo 1-0, Plzen je u nastavku okrenuo na 2-1 i na uzvrat 21. veljače stiže s minimalnom prednošću. Dinamov vodeći gol zabio je Dani Olmo.

I ušao u povijest.

Čekao je veliki Marijan Čerček, čekali su Čerčekovi prijatelji, čekale su generacije, čekali smo svi i - dočekali. Nakon gotovo pola stoljeća Dinamo ima novog 'proljetnog strijelca' u Europi, Olmo je 'skinuo' Čerčeka!

Proljetnog pod navodnike jer, naravno, proljeće još nije stiglo, ali ovo je proljetni dio sezone, a Olmo je ušao u povijest.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Želim da napokon prezimimo u Europi i da me netko napokon skine s tog mjesta posljednjeg europskog strijelca Dinama na proljeće. Svi moji prijatelji pitaju me: "Pa dokad buš ti zadnji strijelac Dinama u Europi na proljeće?". Ja mislim da će to biti sad. Mislim da je ova sezona ta - predvidio je Marijan Čerček jesenas i pogodio, 100%.

Europa League - Round of 32 First Leg - Viktoria Plzen v Dinamo Zagreb

Ovo je ta sezona. Sezona Dinama koji je prezimio u Europi, Dinama koji se sada nada, vjeruje da može i dalje. Rezultat i igra iz Češke zagrebačkome ponosu to apsolutno daje za pravo. Dinamo je veći dio utakmice bio bolji, ali iz dvije pogreške i dva manja opuštanja primio je dva gola i morat će to popraviti u uzvratu.

Davne 1970. Čerček je zavukao Schalkeu, u Plzenu je nakon sjajne Petkovićeve asistencije Olmo vrhunski zavukao Viktoriji.

Jedno je 'prokletstvo' razbijeno deset dana nakon 70-og Čerčekovog rođendana, a razbio ga je 20-godišnji katalonski 'klinac' i time ušao u Dinamovu povijest u kojoj ime Marijana Čerčeka blista već desetljećima. Sad je red da zablista ova generacija. 

Pokretanje videa...

Reakcije igrača Dinama nakon poraza od Plzena (2-1) 16:20
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener