Obavijesti

Sport

Komentari 21

Od danas je i službeno broj 1: Uh, pa ovo se mora proslaviti

Od danas je i službeno broj 1: Uh, pa ovo se mora proslaviti
1

Mate Pavić u paru s 37-godišnjim Oliverom Marachom ispisuje hrvatsku, ali i svjetsku povijest tenisa. Postao je najmlađi broj jedan nakon 22 godine i Australca Todda Woodbridgea 1996...

VIDEO

Današnje buđenje vjerojatno je bilo jedno od najljepših u životu za 24-godišnjeg Splićanina Matu Pavića. Na službenoj ATP listi parova jutros je prvi put jedan naš tenisač mogao kraj svoga imena ugledati brojku jedan.

Mate Pavić u paru s 37-godišnjim Oliverom Marachom ispisuje hrvatsku, ali i svjetsku povijest tenisa. Postao je najmlađi broj jedan nakon 22 godine i Australca Todda Woodbridgea 1996.

- Naravno da mi to puno znači. Vjerovao sam da mogu doći toga jednog dana, no nisam mislio da će se dogoditi tako brzo, uzevši u obzir da sam prošle godine u ovo vrijeme bio oko 30. mjesta - izjavio je Pavić za službenu stranicu muške teniske organizacije

U svijet tenisa Mate je ušao po uzoru na svoju stariju sestru Nađu, koja je zbog ozljede morala prekinuti svoju karijeru pa je nastavila trenirati brata:

- Uvijek sam bio na terenu. Igrao sam i košarku nekoliko godina, ali u tenisu sam uživao i dobro mi je išao.

Bio je talentirani igrač i u singlu, no financijska nestabilnost, preklapanje turnira i sve bolji rezultati u parovima natjerali su ga da izabere drugu opciju.

- Bio sam dobar i u singlu, pogotovo na travi, ali kad su uveli kvalifikacije za parove, morao sam odlučiti. Imao sam dobar ranking u parovima, koje sam više i igrao, no u isto vrijeme sam bio tužan što ne mogu igrati u pojedinačnoj konkurenciji i vidjeti gdje mogu doći - opisuje Mate dvojbe s početka seniorske karijere.

Mali Mate broj 1: Trenirala ga starija sestra, probao i košarku
Mali Mate broj 1: Trenirala ga starija sestra, probao i košarku

Prije nekoliko godina imao je solidne rezultate s Michaelom Venusom, osvojili su četiri titule uz pet finala. No na velikim turnirima nisu uspijevali napraviti nešto značajno pa ni na ljestvici nisu bili visoko. S Marachom Pavić igra od ožujka 2017.

- Dogovorili smo se samo za Miami, ali onda smo shvatili da nijedan nema partnera za buduće turnire. Složili smo se da igramo zemlju i travu zajedno, no na zemlji nije bilo dobro pa su se namjeravali razići nakon trave...

A na travi potpuno drugačija priča - finalima Stuttgarta i Antalye uslijedila je i drama u finalu Wimbledona, kada su od Kubota i Mela izgubili sa 13-11 u petom setu. Kraj godine bio je još bolji:

- Osvojili smo Stockholm i pobijedili Bryane na završnom Mastersu. Shvatili smo da smo dobar tim, postali smo konzistentni. 

Ove sezone imali su niz od 17 pobjeda, osvajali su Dohu, Auckland i svoj prvi Grand Slam u muškim parovima - Australian Open (Mate ima još dvije titule u miks parovima - s Laurom Siegemund US Open i Gabrielom Dabrowski Australian Open). Dobre rezultate imali su i na zemlji i tako se poklopilo da Pavić zasjedne na prvo mjesto. Sjajni par ne miruje - ovaj tjedan, prije Roland Garrosa, igraju turnir u Genevi. 

- Malo ću proslaviti, mislim da se ovakve stvari ne događaju svaki dan - zaključio je Pavić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica