Obavijesti

Sport

Komentari 2

Od debitanta pa do najboljeg igrača repke: Simon oduševio

Od debitanta pa do najboljeg igrača repke: Simon oduševio
1

Kruno Simon (26) u prvoj pravoj sezoni s košarkaškom reprezentacijom već je njena udarna snaga. Oduševio je i izbornika Joku Vrankovića, a u Zagrebu ga čeka ugovor

VIDEO

Bio je najbolji protiv Slovenije u Ljubljani, protiv Srbije se njegovim izlaskom sve počelo raspadati, a u revanšu s istočnim susjedima na početku turnira u Londonu zabio je 17 koševa. Među njima i osam u nizu u trećoj četvrtini, u kojoj se Hrvatska odlijepila te na kraju slavila 83-71.

- Ne treba stvarati euforiju. Uvijek je lijepo pobijediti, pogotovo ako dobro igraš - rekao je 26-godišnji Zagrepčanin Kruno Simon, koji je već godinama u kadru reprezentacije, ali nikako da se izbori za odlazak na veliko natjecanje. Evo godine Eurobasket u Litvi neće mu izmaći.

- Otvorilo mi se. Kus i Planinić, koji su uvijek bili ispred mene, nisu pozvani, a još se i Ukić ozlijedio, pa ima više prostora za mene - objašnjava kapetan novog hrvatskog prvaka Zagreba.

- Tu nemam istu ulogu kao u klubu. Igram bez pritiska. Zna se tko su glavni igrači, a ja sam tu da ih odmorim. Zadovoljan sam kako igram, a ako tako bude i u Litvi, još bolje!

Osim ljudi iz Trnskog i košarkaških fanatika malo tko zna kakva je Simon igračima. Samo, uvijek je imao nekoliko kila viška, i danas ga ponekad iz milja zovu Debeli, a kružile su i priče o ostajanju u zagrebačkim noćnim klubovima do zatvaranja. Koliko god dobar i inteligentan igrač bio, Simon nije baš imao običaj živjeti sportski.

- Najbitnije je da je on shvatio što je košarka i sport kao takav, kakva odricanja zahtijeva da bi postao vrhunski igrač - kaže Boško Pepsi Božić, dugogodišnji trener Zagreba, koji Simona zna od malih nogu jer je trenirao i njegova oca Đuru, po kojem Kruno nosi nadimak Đuks.

- Glava i lucidnost nikad nisu bili sporni. Možda čak i nije izgubio na kilaži, ali bitno je da je ona, kroz treninge i teretanu, pretvorena u kvalitetu - objasnio je Pepsi.

Među Đuksove obožavatelje spada i suigrač iz Zagreba Mario Kasun.

- Izuzetno je napredovao, ali mislim da je i prije imao mjesta u reprezentaciji, samo što neki treneri to nisu vidjeli - tvrdi Kas.

Joke Vranković je vidio. Oduševio ga je u B-reprezentaciji i sad mu se vraća. S kamatama. Samo neka tako bude i u Litvi.

Novi ugovor sa Zagrebom već idućeg tjedna

Nisam još potpisao novi ugovor, ali sve sam dogovorio sa Zagrebom. Sve ćemo riješiti kad vratim u grad, kaže Simon, kojem bi nakon sjajnih predstava u repki mogla skočiti cijena.

- Nema drugih ponuda, daj Bože da ih bude. Ali zasad mi je glupo govoriti bih li ih prihvatio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu