Obavijesti

Sport

Komentari 114

Od Draže Jerkovića do Ademija: Šibenik dao Dinamu 12 igrača, trojica i danas u prvoj momčadi!

Od Draže Jerkovića do Ademija: Šibenik dao Dinamu 12 igrača, trojica i danas u prvoj momčadi!

Tko su sve Dinamovi Šibenčani? Krasnodar Rora bio je član čudesne generacije 1967., po Ratku Kacianu (i njegovom nekadašnjem usigraču Ici Hitrecu) se i danas zove omladinska škola Dinama. Sve veličine...

VIDEO

Dvanaestorica veličanstvenih! Šibenik je u svojoj povijesti Dinamu "dao" tek 12 igrača. Odmah da pojasnimo cijelu priču, tu se ne radi o nogometašima koji su branili boje oba kluba (ima ih puno više!), već isključivo o igračima koji su prve nogometne korake napravili u Šibeniku, a onda stigli u Dinamo.

Pokretanje videa...

Boysi skandiraju igračima Dinama VIDEO

Da, tu ima doista velikih imena, neki od njih su zasigurno i najveći igrači u Dinamovoj povijesti. Šibenik je tako Dinamu podario jednog od najbolih napadača u povijesti Dražana Jerkovića, daleko najtrofejnijeg igrača kluba Arijana Ademija, pa i legende poput Krasnodara Rore ili Ratka Kaciana. A u prvoj momčadi Dinama danas se nalaze čak tri (od tih 12) igrača. 

Zagreb: 09.12.2008. preminuo prvi hrvatski izbornik Dražan Jerkovi?

Arijan Ademi je ikona i kapetan kluba. Lider koji je posljednjih tjedana poveo Dinamo prema naslovu prvaka, igrač koji sve oko sebe čini boljima. No, znate li tko su danas preostala dva šibenska dinamovca? Mlade nade Marko Đira i Renato Josipović koji se ove sezone nalaze na posudbi u Sloveniji. Marko Đira (rođen u Skradinu, ali počeo u Šibeniku) nastupa za Koper, Renato Josipović je član Brava.

Šibenik: 1. HNL, 27. kolo, NK Šibenik - NK Istra 1961

Velik trag u Dinamu ostavio je Ratko Kacian, rođeni Zadranin, koji je prve nogometne korake napravio u Šibeniku, u doba kad se klub zvao Osvit. Dapače, Dinamova omladinska škola danas nosi ime u čast Ratka Kaciana i njegovog nekadašnjeg suigrača Ice Htireca. Krasnodar Rora, član legendarne generacije iz 1967. godine, je rođen na Visu, ali je odrastao u Šibeniku.

Zagreb: Predstavljen novi igra? NK Dinamo, Arijan Ademi

Ivica Šangulin je pak rođen u Biogradu, ali je nogometnu karijeru počeo u Šibeniku, dok je Ivan Ninić 60-ih godina nosio Dinamov dres, zabio važan gol Crvenoj zvezdi u Beogradu 1970. godine, a nakon nogometne posvetio se političkoj karijeri. Mate Maleš je upisao jedan službeni nastup za Dinamo, Gordon Schildenfeld i Ante Rukavina u novije vrijeme ostavili nešto dublji trag u Maksimiru.

Zagreb: Prijateljska utakmica između dviju ekipa Dinama

Dinamo i Šibenik dugi niz godina vežu i slične boje, oba su kluba kroz povijest imale plavu i naračastu garnituru dresova. Točnije, Šibenčani i dalje nastupaju pod tim bojama, dok je Dinamo zadnjih sezona narančastu garnituru zamijenio žutom.

Ponikli u Šibeniku, a igrali u Dinamu: 
Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Ratko Kacian, Ivan Ninić, Ivica Šangulin, Goran Jurišić, Arijan Ademi, Mate Maleš, Gordon Schildenfeld, Ante Rukavina, Renato Josipović, Marko Đira.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida