Obavijesti

Sport

Komentari 147

Od izbjeglice do 'megagamera': Moj sin je najbolji igrač svijeta!

Od izbjeglice do 'megagamera': Moj sin je najbolji igrač svijeta!
6

Kod kuće ima kvalifikacije, sve to odradi preko interneta i ako uspije, tek tada pakira stvari i putuje na turnir. Uživa i još dobro zarađuje, kaže nam Slobodan Kovač, otac najboljeg gamera svijeta

VIDEO

Neki kažu da to nije sport. Znate li koliko je igrača na svijetu i kakva je konkurencija? Oni imaju profesionalne ugovore, mijenjaju timove i potpisuju nove ugovore, kao u nogometu kaže nam Slobodan Kovač, otac najboljeg gamera svijeta.

Obitelj Kovač 1995. godine izbjegla je iz Sarajeva u Bijenjinu i tada su dobili sina Nikolu. Uskoro su se preselili u Brčko gdje žive i danas. 

Otac Slobodan otvorio je igraonicu s video igrama i nije dugo trebalo da se Nikola navuče. Postao je majstor u pucačini Counter-Strike: Global Offensive i srušio je rekord u transferu u gaming svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

'Zaljubio se u video igre kao mali'

Kalifornijski tim FazeClan za 20-godišnjeg Nikolu Niku Kovača dao je 425.000 dolara. 

- Još kao devetogodišnjak pokazao je neviđen talent. Nitko mu nije bio ni blizu. On je za mene najbolji igrač svijeta. Ali sad je otišao u bolji tim, a s tim dolaze i bolji uvjeti, više novca od nagrada. Sad može samo još napredovati - priča Slobodan.

NIKI NITKO NIJE NI BLIZU

 

Najveći transfer u povijesti gaminga

Nikola je u FaZeClan došao iz njemačkog tima Mousesports.

- Ugovor mu je bio pri kraju, javili su se iz Amerike i Nikola je pristao. Evo, baš je sad na turniru u Las Vegasu - kaže otac Slobodan i dodaje:

- Radi ono što voli i od zarade može živjeti lagodnim životom. Vremena su se promijenila. Većina gleda na ovo kao na nešto loše, ali nije mi jasno zašto. I Nikola mora uložiti golemi trud kako bi bio u vrhu.

Svijet video igara poprimio je sve oblike sporta. Nagrade na onim većim turnirima u Counter-Stikeu kreću se od 100.000 dolara pa sve do milijun. Za one koji tvrde da to nije sport dovoljno je pogledati definiciju s Wikipedije:

"Sport je fizička ili mentalna aktivnost koju čovjek izvodi po utvrđenom skupu pravila, u cilju takmičenja sa protivnikom ili protivničkim timom, uz primjenu propisanog sistema bodovanja na osnovu kojeg se utvrđuje pobjednik".

Doma igra kvalifikacije pa putuje na glavni turnir

- Ma, uvijek će biti oni koji tvrde da je ovo loše. Stvarno ne znam zašto. Moj sin nikome nije ništa loše napravio, u sportu je u kojem zarađuje i uživa u tome - dodaje Slobodan, koji je išao sa sinom na turnire.

- Znate kako vam to funkcionira? Kod kuće ima kvalifikacije, sve to odradi preko interneta i ako uspije, tek tada pakira stvari i putuje na turnir. Iz Las Vegasa se vraća krajem ovog mjeseca - dodao je ponosni otac Slobodan.

Oni koji se ozbiljnije bave Counter Strikeom dobro znaju tko je Niko Kovač.

Njegovi prijatelji bude se u noći kako bi ga gledali uživo na turnirima.

- Nisam mogao zamisliti da ću imati ovako dobar posao. Igram najmanje šest sati dnevno s ekipom, a još oko tri sata odradim individualno - ispričao je nedavno Niko i dočarao kako to izgleda na turnirima.

- Uh, znamo se i porječkati usred borbe. Ima tu nesporazuma oko taktika, ali sve to riješimo unutar tima. Nije mi baš drago da samo mene ističu. Tu su i moji suborci koji su također zaslužni za dobre rezultate. Fanovi vide samo ljestvicu i tko ima više ubojstava, ali ne vide ono što moji suigrači rade. Ne sudite gamera prema broju ubojstava- dodao je Niko.

Njegov novi tim platio je za njega gotovo pola milijuna dolara. Sponzori, popularnost gaminga i turnira te Nikolin talent jamac su da će im se to ulaganje vrlo brzo vratiti...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu