Obavijesti

Sport

Komentari 8

'Od novca u Bruggeu kupio sam četiri apartmana na Plitvicama'

'Od novca u Bruggeu kupio sam četiri apartmana na Plitvicama'

STIGAO U GORICU Zdravko je bio ljutit kad sam otišao, ali danas smo OK. Igrao sam i s Kaneom, trenirao s Manchester Unitedom, Arsenalom i Interom..., priča nam Brodić

VIDEO

U Tottenhamu mi je bilo super. Trenirao sam s prvom momčadi, s Lukom Modrićem, Garethom Baleom i jednim štrkljavim plavokosim dječakom. Jedan od pomoćnih trenera rekao mi je: 'Samo tog dečka gledaj, on će biti igračina'. Bio je to Harry Kane, priča nam Fran Brodić (24), koji je s 15 godina mogao birati u koji će klub.

POGLEDAJTE VIDEO: Brodić potpisao za Goricu

Pokretanje videa...

Fran Brodić VIDEO

Baš je završio sezonu u mlađim kategorijama Zagreba i u 24 nastupa postigao nestvarnih 47 golova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Žao mi je što nisam potpisao za Tottenham, ali ispriječila se radna dozvola. Za Spurse navijam jer mi je jedan od omiljenih igrača Christian Eriksen, koji je tamo igrao, užasno je ovo što mu se dogodilo na Euru... - prisjeća se Brodić pa dodaje:

- Bio sam i na treninzima s Manchester Unitedom pa u Arsenalu gdje sam trenirao s Theom Walcottom, Interu... Svugdje sam zadovoljio, ali u dogovoru s ocem zaključio sam da je najbolje otići u Dinamo.

Omonia nije šala: Ima trojicu reprezentativaca na ovom Euru
Omonia nije šala: Ima trojicu reprezentativaca na ovom Euru
Gorica dovodi golmana Ajaxa, Papadopoulos više nije 'lokos'
Gorica dovodi golmana Ajaxa, Papadopoulos više nije 'lokos'

Uvjet je bio da trenira s prvom momčadi.

- Tamo mi je bilo lijepo, do danas sam ostao najmlađi koji je debitirao za Dinamu u 1. HNL (sa 16 godina, tri mjeseca i šest dana, op. a.), prvi mi je priliku dao Krunoslav Jurčić, a potom i Zoran Mamić s Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem. Od Cvite sam puno naučio, on je radio s nama napadačima. Bio je čudo igrač i znao je što nam treba.

Ipak, došlo je do pomalo naprasnog rastanka. Brodić je otišao nakon samo dvije i pol godine Dinamu. Tih dana iz "modrih" odaja otišao je i Robert Murić i bilo je burno.

- Zdravko je bio ljutit, ali danas smo OK. Ponuda Club Bruggea jednostavno je bila predobra, a meni je uvijek bila velika želja dokazati se u inozemstvu.

'Leko nije računao na mene'

U Belgiji mu je karijera krenula nizbrdo.

- Igrao sam za njihovu mladu momčad i nakon pola godine morao na operaciju kuka, što me unazadilo. Poslali su me prvo na posudbu u drugu ligu u Antwerp i žao mi je što tamo nisam ostao jer klub je sad sjajan, u vrhu belgijskog nogometa i igra Europu. Tamo je stradalo koljeno pa su me vratili u Brugge. Izgubio sam zbog tih ozljeda ukupno devet mjeseci. - priča Brodić u dahu pa nastavlja:

- Zatim nova drugoligaška posudba u Roeselare. Taj klub drži jedan menadžer koji je gurao samo svoje igrače, bez obzira što se gubila svaka utakmica. Igrao sam po 10-15 minuta i nisam se mogao dokazati. Vratio sam se u Brugge i za B momčad utrpao preko 40 golova...

Bio je uvjeren da konačno sve sjelo na svoje mjesto.

- Za trenera je u Brugge došao Ivan Leko i mislio sam da je to to. Par dana prije početka priprema nazvao sam u klub da pitam kad je prozivka, da saznam par servisnih informacija, a onda šok. Kazao mi je čovjek iz kluba: 'A nisu ti rekli? Trener na tebe ne računa'. Ni danas ne znam zašto, pokušao sam razgovarati s Lekom, ali mislim da se njega u toj cijeloj priči i nije puno pitalo.

Morao je na novu posudbu, Catanija mu je obećavala brda i doline.

- Rekli su da ću igrati, ali bilo je to baš tanko. Serie C podijeljena je na tri dijela, mi smo bili na jugu i tamo je najteže. Loši tereni, putovanja busom po osam do deset sati. Forsiraju uglavnom starije igrače, s Italijom sam baš promašio. Bio sam još u Reggiani, a onda je počela korona. Jedan od igrača se zarazio, a u klubu nam nisu htjeli reći. Sve su nas poslali kući, čekao sam u Hrvatskoj poziv da krenem, stalno su tu odgađali i sve mi je bilo sumnjivo. Plaćali su me do ljeta i tu je završila naša suradnja.

'Stipić je rekao da sam pao njegov test'

Brodić je odlučio napraviti reset i vratiti se u Hrvatsku. Ljetos je bio na treninzima u Slaven Belupu.

- Trener Tomislav Stipić rekao mi je da to nije proba, da me samo, eto, želi vidjeti tri-četiri dana. Bio je na treninzima i Deni Jurić. Rekli su mi da sam zadovoljio, ali odugovlačili su s potpisom, htjeli su da odradim još treninga. Na kraju nisam došao na jedan trening, a Stipić je odmah poslao poruku i pitao što je bilo. Rekao sam da neću doći dok ne potpišem ugovor jer sam znao da neće potpisati sa mnom ako se ozlijedim. Na to mi je Stipić rekao da sam pao njegov test... Na kraju im je i Jurić otišao u Šibenik.

Kustošija ga je dočekala raširenih ruku. Odigrao je 24 utakmice i zabio 14 golova uz četiri asistencije. Slobodnjaci, lobovi, Brodić je zabijao kako je htio.

- Došao sam u rujnu ili listopadu. Učinak bi bio i bolji da sam tu bio od početka. Mogli smo biti i prvaci 2. HNL, ali par utakmica nije prevagnulo na našu stranu. I sam sam se iznenadio kvalitetom lige.

A od svih tih službenih utakmica, Brodića je na nogometnu mapu vratila jedna - prijateljska.

- Kustošija je gubila 2-0, a ja sam ušao na poluvremenu pa zabio dva gola i jedan namjestio za 3-2 pobjedu. 

Zagreb: U 15. kolu 2. HNL-a sastali se GNK Dinamo II i NK Kustošija

Dambrauskas je bio u čudu. Nije mu bilo jasno što takav igrač radi u drugoj ligi. Sjećamo se kako nam je jednom prilikom kazao da ih je Brodić u toj utakmici "sam ubio".

- Ne znam je li mi to pomoglo da sad potpišem za Goricu, ali sigurno nije odmoglo. Imao sam još ponuda, bilo je nekih upita iz Nizozemske. Zvala me i Lokomotiva, ali to se izjalovilo. Prvi dojmovi u Gorici su super, ima puno zanimljivih igrača, kod trenera Krunoslava Rendulića se radi jako dobro. Ovo je mirna sredina, idealna za razvoj...

'Uložio sam u apartmane'

Brodić je neupitan talent, a takvima se, ako ne naprave grandioznu karijeru, često predbacuje da nisu dobri u glavi, da ih je zaslijepio novac...

- U Bruggeu sam imao top ugovor i većinu tog novca uložio sam u apartmane. Neke sam prodao i zaradio, a trenutačno imam četiri apartmana na Plitvicama. Jasno, Korona je poremetila posao, ali uvijek ima gostiju, puni smo od ožujka do studenog. O apartmanima brine moj otac - priča Brodić.

Pričali smo s nekoliko hrvatskih trenera i mnogi su uvjereni da će Brodić sljedeće sezone u 1. HNL napraviti sjajan posao. Mnogi novog napadača Gorice po stilu igre uspoređuju s Markom Livajom i Brunom Petkovićem. Potonji, kao i Brodić, nije uspio u Italiji pa se preporodio u Hrvatskoj.

- Može se povući paralela i s Kristijanom Lovrićem, on je također u Goricu došao iz Kustošije, ha-ha. Kamo sreće da mi krene kao Petkoviću. I Livaja je fantastičan igrač, sam je Hajduku donosio bodove. 

Brodić, kao gotovo svaki mladić, voli igrati igrice.

- Poigram s društvom Call of Duty ili Warcraft. Sad manje, supruga Ivona i ja dobili smo prije osam mjeseci curicu pa slabo spavam. Sinoć nisam spavao ni pet sati - rekao je za kraj simpatični Fran.

POGLEDAJTE SLOW MOTION SNIMKU ČETVRTFINALA ARMAGEDONA 2:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu