Obavijesti

Sport

Komentari 20

'Odbijao sam velike klubove, nisam ponekad pametno birao'

'Odbijao sam velike klubove, nisam ponekad pametno birao'
1

Tako sam jedan dan vodio momčad protiv Njemačke, a tjedan kasnije našao sam se okružen grupom igrača koje nikad nisam vidio, komentirao je za Goal Vaha Halilhodžić

VIDEO

Vahid Halilhodžić treći je put izborio SP: s Obalom Bjelokosti prošao je kvalifikacije pa dobio otkaz, s Alžirom je 2014. u Brazilu bio jedno od ugodnijih iznenađenja i ispao je u osmini finala od Njemačke nakon produžetka, a u Rusiji će voditi Japan.

U razgovoru za Goal pohvalio se:

- Iz tri pokušaja, tri sam puta prošao kvalifikacije za SP, to je velik uspjeh. S Japanom bih želio ostvariti što sam uspio s Alžirom, a na Brazil 2014. imam jako lijepe uspomene. Poljska je sedma na Fifinoj ljestvici, Kolumbija 13., Senegal 23., a mi smo daleko iza, 57. Na SP-u nema lake skupine, a povijest pamti i favorite poput Italije, Španjolske i Engleske koji su ispadali u skupini. Najvažnije je dobro odraditi pripreme, isplanirati i najsitnije detalje.

- Prije dva mjeseca igrali smo prijateljsku utakmicu protiv Brazila, izgubili smo 3-1, a prvih 20 minuta bili smo katastrofalni! Pitao sam igrače što se događa, odgovorili su mi: 'Nismo znali da je Brazil toliko jak' (!?). U drugom smo poluvremenu bili bolji od Brazila, zabili dva gola, ali jedan je bio poništen, i to je pokazatelj da im mogu izbacizi iz glave taj kompleks i usaditi samopouzdanje da su dobri.

- Sasvim je drugačije biti trener kluba i reprezentacije, a u ovoj situaciji ima vremena sve dobro, detaljno pripremiti, da ne bude nikakve improvizacije.

- Nakon SP-a u Brazilu imao sam mnogo ponuda i donio sam odluku koju mnogi nisu shvatili. Iskreno, ni ja je nisam shvatio! Kao ni moja obitelj. Ali dao sam riječ prijatelju, koji je postao predsjednik toga kluba (Trabzonspor, nap.  a.), rekao mi je da možemo biti prvaci. I tako sam jedan dan vodio momčad protiv Njemačke, a tjedan kasnije našao sam se okružen grupom igrača koje nikad nisam vidio. Nažalost, ljudi koji su se brinuli o momčadi radili su loše, bilo je to razočaravajuće.

- Odbio sam tada velike klubove, engleske, talijanske i francuske. Priznajem da ponekad u karijeri nisam mudro birao, mogu čak reći da baš nisam bio pametan. Gurali su me prijatelji prijatelja, nisam baš uvijek mudro vodio svoju karijeru. Bilo je čudnih odluka, poput tog odlaska u Trabzon. A prijatelju sam objasnio da baš nije onako kako sam zamislio i razišli smo se bez ljutnje.

- Nakon SP-a napustit ću Japan, ali ovaj put dobro ću razmisliti kamo. Volio bih voditi klub ili reprezentaciju koji imaju ambiciju osvoijiti nešto, recimo Ligu prvaka. Ja to mogu.

- I Alžir sam odlučio napustiti još prije SP-a, zbog ponašanja vođa saveza, iako su nakon SP-a i navijači i savez i političari napravili sve da ostanem. Danas više momčad kao da ne postoji, uništili su sve što smo gradili.

- Gdje god sam bio, narod me volio, prihvatio, u Africi, Europi, Lilleu, Parizu, Alžiru... i to mi je najveća pobjeda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu