Sport

Komentari 0

Odgođen turnir u Šibeniku, neće se igrati Hrvatska protiv Svijeta

Odgođen turnir u Šibeniku, neće se igrati Hrvatska protiv Svijeta

HVS je u utorak objavio kako je reprezentativac Ante Vukičević pozitivan na Covid-19, a nakon njega pozitivne testove imali su i Toni Popadić te jedan još jedan član stožera izbornika Ivice Tucka

Hrvatski vaterpolski savez odgodio je međunarodni 'HEP Kup' koji se od 28.-30. kolovoza trebao održati u Šibeniku, kao i utakmicu Hrvatska-Svijet, planiranu za 12. rujna u Zagrebu kojom bi se uveličao kraj trenerske karijere Ratka Rudića.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrvatska vaterpolska reprezentacija

Razlog je epidemija korona virusa uslijed koje je pozitivan jedan dio članova hrvatske vaterpolske reprezentacije. Na šibenskom turniru su uz Barakude trebale nastupati i reprezentacije Italije i Crne Gore.

- U okolnostima egzistirajućeg virusa Covid-19, jasno je kako bi bilo neodgovorno, ali i nemoguće pristupiti organizaciji turnira u navedenom razdoblju, no u Hrvatskom vaterpolskom savezu se nadaju da je šibenski turnir samo privremeno odgođen za mjesec rujan - poručili su iz Saveza.

HVS je odustao i od organizacije utakmice Hrvatska-Svijet u čast trenerske karijere vaterpolskog giganta Ratka Rudića.

- U ovom trenutku, a s obzirom na zahtjevnost organizacije spektakla jer ga kao takvog želimo napraviti, s vrlo teškom vjerojatnosti dolaska publike, kao i najboljih svjetskih igraća, te u dogovoru s Ratkom Rudićem odlučili smo odgoditi tu utakmicu za nadamo se bolja vremena u proljeće 2021. godine - rekao je Perica Bukić, izvršni direktor i dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

HVS je u utorak objavio kako je reprezentativac Ante Vukičević pozitivan na Covid-19, a nakon njega pozitivne testove imali su i Toni Popadić te jedan još jedan član stožera izbornika Ivice Tucka.

Najčitaniji članci