Obavijesti

Sport

Komentari 55

Odjeci derbija: Povratak plavih bluza, ali i hajdučkoga dišpeta

Odjeci derbija: Povratak plavih bluza, ali i hajdučkoga dišpeta
1

EUROEUFORIJA Rijeka i Hajduk imat će pun stadion protiv Aberdeena, odnosno Kopra u Europskoj ligi. Mogao bi ga imati i Dinamo protiv Fole Esch u Ligi prvaka

VIDEO

Stisnuli su jedan drugome ruku i krenuli svatko svojim putem. Damir Krznar prilično zabrinut zbog igre, ali i sretan zbog povratka navijača, s kojima će imati “igrača više” u kvalifikacijama za Ligu prvaka. A Burić nesretan jer, zamislite, Hajduk nije pobijedio?!

Kakva je to samo promjena u stavu i načinu razmišljanja u odnosu na prošlih nekoliko sezona, kad je Hajduk znao zaostati i po 40-ak bodova za Dinamom.

Šolta iznenadio

Šolta zapravo zaslužuje čistu desetku za svoj prvi veliki derbi - realno, ima puno mlađu i na papiru još slabiju momčad nego što ju je imao, recimo, Igor Tudor, ali njegov Hajduk igra neusporedivo bolje. Od momčadi koja u Maksimiru uredno “skida gaće” i zna izgubiti i po 5-0 Hajduk je sa Šoltom na klupi preko noći postao momčad koju će teško bilo tko razbiti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz to, vjerojatni dolazak lijevog beka Hrvoja Milića, dojučerašnjeg reprezentativca koji je derbi gledao s Torcidom na maksimirskom jugu, dat će Buriću važnu “figuru viška”. Jer očito je njegov Hajduk najtanji na bokovima, gdje se i Tudor i Pejić trude, ali igrače poput Pjace ili Soudanija jednostavno ne mogu zaustaviti.

Hajduku stiže Milić

Milić je u najboljim godinama i bit će veliko pojačanje Hajduku.

Još jedan detalj je vrlo znakovit u načinu kako je Šolta vodio utakmicu... Čim je Balić počeo srljati, izgubio je jednu loptu i krenula je kontra iz koje je Hajduk umalo primio gol, Burić ga je izvadio iz igre. Ali nije uveo plemenitog veznog igrača, nije uveo Tina Sušića, na papiru najvrednijeg Hajdukova igrača (3,5 milijuna eura po Transfermarktu).

Ne, Burić je radije uveo Malokua, pa kasnije umjesto Roguljića “radnika” Maglicu, pa ga gurnuo na krilo i ovaj je odigrao odličnih 20 minuta. Jasna je to poruka nesuđenom igraču Intera: “Boli me briga tko si. Ako se ne trudiš, sjedit ćeš na klupi”. Sa Šoltom očito nema šale..

Koeficijent raste

Utakmicama koje dolaze, Dinamovoj protiv Fole, Hajdukovoj protiv Kopra, odnosno Rijekinima s Aberdeenom i Lokomotivinima s PAOK-om, na važnosti daje borba za euro-koeficijente. Hrvatska je tri mjesta iza Grčke, 14-plasirane zemlje s Uefine ljestvice, koja ima pravo na dva predstavnika u kvalifikacijama za LP.

Jedna dobra sezona poput prošle, u kojoj su uglavnom Dinamo i Rijeka zaradili koeficijent 6,875 - gotovo dvostruko veći nego što smo inkasirali 2011/12. - mogla bi nam donijeti i drugog predstavnika u kvalifikacijama Lige prvaka 2017/2018. Šanse nisu prevelike, ali postoje...

HNL misli ozbiljno.

  • S točno 23.631 navijačem, koliko ih je bilo u derbiju, "modri" napokon imaju podršku koja im treba za Ligu prvaka.
  • Burićev Hajduk na papiru je mlađi i slabiji, ali na terenu puno bolji nego onaj Tudorov koji je znao izgubiti i po 5-0.
  • Još se jednom pokazalo da su najbolji igrači derbija mladi domaći dečki: ovaj put bili su to Vlašić i Marko Pjaca.

Koeficijenti za euro-kupove:

  1. Španjolska 84,080
  2. Njemačka 65,463
  3. Engleska 63,784
  4. Italija 60,272
  5. Portugal 43,915
  6. Francuska 42,999
  7. Rusija 40,382
  8. Ukrajina 35,883
  9. Belgija 33,400
  10. Nizozemska 30,563
  11. Turska 28,800
  12. Švicarska 28,475
  13. Češka 25,625
  14. Grčka 25,100
  15. Rumunjska 23,508
  16. Austrija 21,300
  17. Hrvatska 20,125
  18. Cipar 19,925
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje