Obavijesti

Sport

Komentari 10

Odlazak legende: Tim Duncan se oprostio nakon 19 godina

Odlazak legende: Tim Duncan se oprostio nakon 19 godina
1

Sad već legendarni košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan službeno je otišao u mirovinu nakon 19 godina. Duncan je pet puta osvojao naslov NBA prvaka sa Spursima

VIDEO

Nakon pet NBA titula, dvije nagrade za NBA MVP-a, 15 All Star nastupa i po mnogima najboljeg centra u povijesti košarke, zvijezda San Antonio Spursa Tim Duncan završila je karijeru.

Duncan, koji je u travnju napunio 40 godina, u ponedjeljak je obznanio kako napušta NBA nakon 19 sezona, svih provedenih u redovima San Antonija.

Njegova posljednja utakmica bila je poraz od Oklahome 113-99 u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije 12. svibnja. Duncan je u zadnjoj utakmici karijere podsjetio na zlatne dane kada je utakmicu završio s 19 poena, pet skokova i jednom blokadom u 34 minute provedene na parketu.

NBA: Playoffs-Oklahoma City Thunder at San Antonio Spurs

Četiri godine je proveo u Wake Forestu da bi ga Spursi 1997. godine na draftu doveli kao prvi pick. Odmah je pokazao o kakvom klasnom košarkašu je riječ osvojivši nagradu za rookieja godine sljedeće sezone. U svojoj drugoj sezoni vodio je Spurse do naslova, a proglašen je MVP-em finala.

Kasnije je osvojio još četiri naslova NBA prvaka 2003., 2005., 2007. i 2014. godine, još je dva puta biran za MVP-a finala 2003. i 2005. godine, a dva puta je osvojio nagradu za najboljeg igrača sezone 2002. i 2003. godine.

Duncan je karijeru završio s prosjekom od 19 poena, 10,8 skokova, 3 asistencije i 2,2 blokade po utakmici. Zauzima 14. mjesto svih vremena po broju zabijenih poena (26,496), šesto po broju skokova (15,091) i peto po broju blokada (3,020).

REUTERS

Jedan je od najboljih defenzivnih igrača u povijesti NBA-a. Čak osam puta bio je u najboljoj obrambenoj petorci, a tek je treći košarkaš u povijesti koji je u regularnom dijelu sezone u karijeri skupio preko 1000 pobjeda. Kareem Abdul-Jabbar i Robert Perish su jedini igrači s više pobjeda od Duncana.

Košarkaški svijet je nakon Kobea Bryanta ostao bez još jedne istinske legende, a Spursi su već našli zamjenu. Njegovo mjesto popunit će Pau Gasol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka