Obavijesti

Sport

Komentari 160

Odluka u srijedu: Sudac koji je oštetio Hajduk u Drugu ligu?

Odluka u srijedu: Sudac koji je oštetio Hajduk u Drugu ligu?
2

Nakon još jednog nelogično dosuđenog penala u HNL-u čini se kako će stradati i prvi suci. Komisija se sastaje u srijedu, a čak šest sudaca moglo bi u Drugu ligu

VIDEO

Nakon što se u HNL-u zaredalo nekoliko sudačkih pogrešaka, posljednja u susretu Rijeke i Hajduka na kojoj je dosuđen penal domaćinima ne štetu gostiju iz Splita dogovoren je sastanak sudačke Komisije.

Novi predsjednik Komisije za suce HNS-a Dušan Kukić najavio je sastanak u srijedu.

- Analizirat ćemo suđenje u ovih sedam kola. Pred komisiju će šestorica sudaca. Utvrdimo li da su pogriješili, degradirat ćemo ih u nižu ligu dok se ne vrate u formu. Prema pravilniku Fife i Uefe, suce se više ne može kažnjavati suspenzijom, nego ih se šalje u niži rang - rekao je predsjednik sudačke komisije Dušan Kukić.

Sudac Križarić i njegov pomoćnik Pejić koji su na susretu između Rijeke i Hajduka dosudili nepostojeći penal zbog toga će vrlo vjerojatno preseliti u drugu ligu. Među prijavljenim sucima o čijim će se odlukama raspravljati u srijedu je i sudac Havaić, također zbog odluka donesenih na susretu Hajduka, ali protiv Lokomotive.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prema pravilniku će suci koji su se ogriješili biti spušteni u Drugu ligu do daljnjega. Tek kad dostignu i ako dostignu formu mogu biti vraćeni na prvoligaške utakmice. Dakle, pitanje je hoće li se uopće ikada vratiti. Nikome nećemo tolerirati velike propuste. U slučaju na Kantridi mi je neshvatljivo da pomoćni na toj strani nije vidio gdje je prekršaj - dodao je Kukić.

Svi suci za koje komisija bude smatrala da su ozbiljno pogriješili otići će na neko vrijeme u drugu ligu, no prema novom pravilniku takva odluka nije trajna te će nakon nekoliko utakmica dobiti priliku vratiti se u Prvu HNL.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu