Obavijesti

Sport

Komentari 21

Vejić: Navijači mi prijete smrću, a oprostio sam 3 milijuna kuna

Vejić: Navijači mi prijete smrću, a oprostio sam 3 milijuna kuna
1

Tjerali su me da treniram u zoru, preselili u drugu momčad, šest mjeseci bio sam bez plaće, jedino me bubrege nisu tražili. Dosta mi je svega, rekao nam je Vejić...

VIDEO

Nakon dugogodišnje šutnje, Hrvoje Vejić progovorio je o svemu što mu se događalo u Hajduku u zadnje vrijeme. O šikaniranju, pritiscima da mora pristati na manji ugovor, o ranojutarnjim treninzima, preseljenju u treću ligu.

- Dugo sam šutio, trpio i patio u sebi. No sad, kad smo pred raskidom ugovora, želim da se napokon čuje i moja istina. Želim da se zna da sam se u nekoliko navrata odrekao sveukupno preko 3 milijuna kuna u korist Hajduka i svi koji su cijelo vrijeme govorili protiv mene i kojima je moje ime bilo paravan za nesposobnost i neznanje, mogu se pokriti ušima i šutjeti - počeo je Vejić i nastavio:

- Tjerali su me da treniram u zoru, preseljavali me u drugu momčad, šest mjeseci nisam primio plaću, odrekao sam se jako puno novaca... Nadam se da je svemu došao kraj, da će N.O. prihvatiti raskid ugovora, u kome sam se opet odrekao puno novaca, samo da se ova noćna mora napokon završi.

Pregovarao je Vejić s Perošem, Svagušom, Malešom, Nižetićem...

- Jedino mi bubrege nisu tražili. Sve što se govorilo i izjavljivalo o meni bilo je u cilju skretanja pozornosti s pravih problema kojih u Hajduku ima puno. Trpio sam 'ko konj, sada više ne tražim ništa, samo da me puste. Novac? Ako će platiti ono što su mi dužni, neka plate. Ako neće, eto im... Kad sam se vratio pomoći Hajduku, potpisao sam ugovor kakav su imali Cernat, Živković, Šerić, Andrić...., a imao sam duplo bolje ponude iz Rusije.

Vejić kaže da u ovom trenutku ne razmišlja o nastavku karijere.

- Ne znam što će biti, nisam spreman za igračku mirovinu, ali pitanje je tko bi me htio u ovim godinama i nakon ovolike pauze. Vidjet ćemo, nemam plan...., možda zaigram za moj Jadran iz Ploča.

Unatoč svemu što je doživio, Hrvoje je ponosan na osam sezona koje je proveo u bijelom dresu.

- Hajduku sam dao najbolje godine, odigrao preko 200 utakmica i osvojio pet trofeja. Iako se stvorila fama o mojim milijunskim ugovorima, prava je istina da sam u osam sezona na Poljudu u prosjeku zaradio manje od 100.000 eura po sezoni. I tu sve priče i optužbe padaju u vodu. Sudjelovao sam u osvajanju svih Hajdukovih trofeja od 2000. naovamo, valjda to nešto vrijedi i govori o mojoj kvaliteti i igri.

Vejiću je najviše žao što su se nakon objeda iz kluba protiv njega okrenuli navijači.

- Znam da su navijači bili protiv mene, da su vršili pritisak na trenera i upravu da me izbace iz momčadi. Ali s i pitam, vode li oni klub ili uprava. Nikome ne priznajem da voli Hajduk više od mene, pa ni takvim navijačima, koji znaju samo dio istine, onaj dio koji im je serviran. Nisam poput nekih bivših suigrača ljubio grb na dresu nakon svakog gola i izjavljivao da volim Hajduk i Torcidu do neba. Ali sam se zato odricao velikog dijela ugovora da bi ti i takvi primali plaću. A kad je nisu dobili, okrenuli su leđa klubu i otputovali kućama. U isto su mi vrijeme govorili da sam budala i da bi oni na mom mjestu ostali u klubu do kraja i uzeli svaku lipu. S kamatama. I danas u klubu ima puno igrača s većim ugovorima od mene, samo svi o tome šute...

Priznaje i kako su mu prijetili

- Bilo je svega, i danas na Facebooku postoji grupa Hrvoje Vejić R.I.P., kao da sam umro. Pisalo se da će me ubiti... Najteže mi je zbog obitelji, zbog sina koji će me jednoga dana pitati što sam radio u Hajduku...

Proglašen izdajnikom nakon Debrecena

Nakon Debrecena proglasili su me izdajnikom, koji je napustio klub u najgorem trenutku. Bio sam glavni krivac za najveću sramotu kluba u europskim nastupima iako nisam igrao. Nisam znao da sam toliko dobar igrač, da bih tih 8-0 anulirao svojim nastupom. Prava je istina da smo nešto ranije osvojili Superkup, da smo u prvom kolu pobijedili Osijeka 6-0, i da su nakon toga svima porasle ambicije. Mislili su da mogu i bez mene i to su mi i rekli. Bilo im je jednostavnije ne platiti me i pustiti da odem. Ali nakon 8-0 opet su se sjetili ''dežurnog krivca''.

Opet će davati novac

Svima u Hajduku želim sreću, samo da se u miru raziđemo. I poručujem im ovim putem: ''Kad opet budete skupljali novac za invalide i bolesne, za djecu, bivše igrače, opet pokucajte na moja vrata i ja ću vam dati prilog. Ma koliko vi kasnije šutjeli o tome i sebi pripisivali zasluge''. One koji su kupili dionice za 5 milijuna kuna su kao spasili Hajduk, a ja sam se odrekao 3 milijuna i ja sam izdajnik!?

S trenerima nije imao problema

Nikad nisam imao problema s trenerima, ni s Balakovom, ni sa Špacom... Uvijek sam davao sve od sebe, a to što nisam smio igrati, to nije bio njihov problem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu