Sport

Komentari 20

Odustala nakon jednog skoka pa se slomila: Moje mentalno zdravlje... Ne vjerujem više sebi

Odustala nakon jednog skoka pa se slomila: Moje mentalno zdravlje... Ne vjerujem više sebi

Doista se osjećam kao da ponekad imam težinu svijeta na svojim ramenima. Olimpijske igre nisu šala, rekla je Simone Biles koja je od ekipnog natjecanja odustala nakon jednog skoka

Moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje, kazala je američka gimnastičarka Simone Biles nakon što je odustala od natjecanja u ekipnom višeboju nakon samo jednog skoka.

Jedna od najboljih gimnastičarki svih vremena i osvajačica četiri zlata otprije pet godina u utorak je izvela samo jedan preskok nakon kojega je napustila natjecanje. Prema nekim izvještajima, Biles je odustala od daljnjeg sudjelovanja u ekipnom finalu zbog ozljede, a prema nekima zbog mentalnih problema. Bez nje Amerikanke su osvojile srebro iza Rusije.

Gymnastics - Artistic - Women

Nakon razočaravajućeg nastupa Biles je rekla kako nije sigurna hoće li se u četvrtak natjecati u ženskom višeboju.

- Nakon izvedbe koju sam odradila jednostavno nisam htjela nastaviti - rekla je sa suzama u očima.

- Vidjet ćemo što će biti do četvrtka, samo se pokušavam pripremiti za sljedeći test.

Bio je to zapanjujući i razočaravajući početak Olimpijskih igara za američke gimnastičarke koje su očekivale dominaciju. Biles je na društvenim mrežama napisala kako osjeća da nosi težinu svijeta.

Gymnastics - Artistic - Women

- Doista se osjećam kao da ponekad imam težinu svijeta na svojim ramenima. Olimpijske igre nisu šala - istaknula je i dodala kako su neke stvari važnije od medalja.

- Ne vjerujem više sebi. Pokušala sam izaći za ekipu, no moram se usredotočiti na svoje mentalno zdravlje.

Biles je do sada na olimpijskim igrama osvojila četiri zlata, srebro i broncu, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila 19 zlatnih medalja.