Obavijesti

Sport

Komentari 54

Ogier u Novom Zagrebu slupao automobil vrijedan 700 tisuća €

Ogier u Novom Zagrebu slupao automobil vrijedan 700 tisuća €

Ogier je slupao automobil vrijedan 700 tisuća eura i, kako smo doznali, ima oštećenja na desnoj strani automobila na suvozačevim vratima koja su ujedno i sigurnosna postavka automobila

VIDEO

U nedjelju u jutarnjim satima sedmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier doživio je nevjerojatnu prometnu nesreću u novozagrebačkom naselju Sopot. Sudario se s civilnim BMW-om taman dok je išao na posljednju etapu brzinskih ispita WRC Croatia Rallyja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ogier u prometnoj nesreći u Novom Zagrebu

Ogier je slupao automobil vrijedan 700 tisuća eura i, kako smo doznali, ima oštećenja na desnoj strani automobila na suvozačevim vratima koja su ujedno i sigurnosna postavka automobila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, oštećenja nisu tolika da bi se Francuz morao povući iz utrke u kojoj je trenutno vodeći u poretku.

Ogier se nakon nesreće odvezao na utrku s oštećenim vratima
Ogier se nakon nesreće odvezao na utrku s oštećenim vratima

Inače, godišnji budžeti momčadi su, onih malo manje bogatih, od oko 30 milijuna eura, pa do onih najbogatijih, koji sežu do 100 milijuna eura. Riječ je o jednom od najskupljih sportova na svijetu, a da biste se natjecali u JWRC (juniorskom WRC) timu u toj klasi, morate kao vozač platiti oko 200.000 eura za sezonu.

Zagreb: WRC automobili  na glavom gradskom trgu privukli veliku pažnju građana

Automobil za natjecanje u WRC2 košta od 100.000 do 200.000 eura, no to je samo, nazovimo ga tako, goli auto, bez rezervnih dijelova, guma itd... Unajmljivanje takvog auta za jednu utrku je od 30.000 do 40.000 eura plus polog/osiguranje od 20.000 do 30.000 eura, ako nešto razbijete.

Na Zagrebačkom velesajmu ekipe vozača smještene su u velikom servisnom parku, gdje je izgrađen pravi mali automobilistički grad. U njemu ekipe natjecatelja brinu o svim detaljima vezanim uz aute, a o visokim FIA Covid protokolima brine više od 30 sudaca i volontera. Strane su ekipe u 45 šlepera dovezle i montirale preko 1300 tona opreme i razvukle 4 kilometra kablova na 60,000 kvadrata, koliko iznosi veličina servisnog parka.

Zagreb: WRC automobili  na glavom gradskom trgu privukli veliku pažnju građana

Croatia Rally je najveći sportski događaj u Hrvatskoj ove godine. Pod strogim epidemiološkim standardima u Zagreb  je stiglo 1.200 sudionika natjecanja - vozača i pratećeg osoblja.

Pokretanje videa...

Reli nesreća 01:21
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...