Obavijesti

Sport

Komentari 44

Putinova navodna ljubavnica: Nisu nikoga izbacili kada su ubijali civile u Jugoslaviji...

Putinova navodna ljubavnica: Nisu nikoga izbacili kada su ubijali civile u Jugoslaviji...

Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija dulje vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Njihova ''briga'' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport, rekla je Alina Kabajeva koja se pobunila zbog sankcija

VIDEO

Ruskinja Alina Kabajeva (38) svojevremeno je bila jedna od najboljih ruskih gimnastičarki. Osvojila je olimpijsko zlato u Ateni 2004. godine te uz to ima devet svjetskih naslova u ritmičkoj gimnastici. 

Pokretanje videa...

Zastrašujuće posljedice ruskih napada na okolicu Kijeva: 'Selo je uništeno' VIDEO

No, nije u Rusiji popularna samo zbog sportske karijere već je navodno ljubovala s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Navodno mu je rodila i blizance, pisali su ruski mediji, ali kako je Putinov život obavijen velom tajni, nikada nije potvrđeno javnosti te je ostalo samo na glasinama. Ionako je o njihovoj ljubavi bilo zabranjeno pisati, kao i većini toga o Putinovom životu. Moskovski Korespondent je 2008. godine objavio kako se ruski predsjednik razveo od supruge Ljudmile te da se zaručio za Kabajevu koja je trudna s blizancima. To se ubrzo sve zataškalo, ali ne bez posljedica. Korespondent je uskoro ugašen. 

Moskva: Izvučen ždrijeb Svjetskog prvenstva u ragbiju

I ona se pojavila u javnosti nakon dugo vremena. Ne kako bi osudila invaziju Rusije nad Ukrajinom već su joj zasmetale sankcije nad ruskim sportom. Naime, Fifa i Uefa suspendirale su ruske klubove i ruske reprezentacije, Međunarodni olimpijski odbor predložio je da se zabrane nastupi svim ruskim i bjeloruskim sportašima, ruske klubove suspendirali su i ULEB, Ehf...

- Vjerujem da nikad nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija dulje vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se to više i ne skriva. Njihova ''briga'' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport - rekla je ona.

Kabajeva je bila zastupnica u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. Nestala je s političke scene, ali nije ostala kruha gladna. Danas je šefica National Media Group. U svome istupu se zapitala kako to da ostale zemlje koje su sudjelovale u drugim ratovima nisu kažnjene, asocirajući vjerojatno na SAD. Rusi granatiraju zgrade, bolnice, škole, sve je više žrtava, a više od milijun ljudi je napustilo Ukrajinu. No, za nju to nije zločin. Rusija samo želi 'očistiti' Ukrajinu od nacista, tvrdi ona. 

Fire is seen in Mariupol at residential area after shelling

– Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja ni jednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina tisuća civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici jako su se naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista.

POGLEDAJTE VIDEO: UŽIVO O RATU UKRAJINA RUSIJA

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)