Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ognjen Vukojević: Trebao sam pucati ključni penal!

Ognjen Vukojević: Trebao sam pucati ključni penal!
1

Ognjen Vukojević debitirao je u utorak za svoj Dinamo iz Kijeva koji je izgubio dvoboj Ukrajinskog superkupa protiv Srning Šahtara

VIDEO

Hrvatski nogometni reprezentativac Ognjen Vukojević (25) ostvario je, unatoč porazu u dvoboju Ukrajinskog superkupa, uspješan službeni debi za kijevski Dynamo...
Pred 40.000 ljudi na stadionu Vorskle u Poltavi Šahtar iz Donjecka uzeo je prvi trofej na otvaranju nove sezone klupskog nogometa u Ukrajini. Nakon neodlučenih 1-1 poslije devedeset minuta, pristupilo se izvođenju 11-eraca.
Šahtarovi su izvođači, uključujući i kapetana Darija Srnu u četvrtoj seriji, svi bili precizni, dok je za Kijevljane drugi po redu promašio senegalski reprezentativac Diakhate. Točnije, Šahtarov vratar Hudžamov obranio mu je udarac.
- Brandao je pucao peti po redu za Šahtar i zabio za konačnih 5-3. Ostao sam jedini prijavljeni izvođač koji nije izveo penal – izjavio nam je Ognjen Vukojević, kojega je trener Dynama Semin prijavio kao petoga, posljednjeg izvođača u svojoj momčadi.
- Moram priznati, krenulo mi je odlično. Počeo sam kao standardni prvotimac, a trener mi je namijenio i ulogu ključnog izvođača penala. Znam da sam bio njegova velika želja, kao i predsjednika Surkisa. Sve u svemu, teško da je moglo početi bolje.
*Moglo je početi bolje da je osvojen trofej na startu sezone...
- Da, šteta. Šackih je imao stopostotnu šansu u devedesetoj minuti i zapucao je. Bili smo bolji u prvom poluvremenu. Gol smo primili nakon prekida, poslije Srnina slobodnog udarca u 38. minuti. Poveli smo već na početku, u šestoj, golom Milevskog. No, moram priznati da je Šahtar dominirao u drugom dijelu. Iskusnija su momčad, dugo su skupa i to se vidi. Mi smo ipak friško skupljeni.
- Ne bojim se, bit će dobro. Imamo dobru momčad. Na sredini terena igram u paru s Nigerijcem Yussufom. Odličan je igrač, jako mi paše njegov stil. Trener i vodstvo zadovoljni su našim nastupom u Poltavi. Idemo dalje – rekao Vukojević, čiji hrvatski suigrač u Dynamu, Goran Sablić, zasad nije u trenerovim planovima.
Prvenstvo Dinamo otvara na svom stadionu u subotu protiv Mariupolja. Prvak Šahtar dan kasnije gostuje kod Karpatija u Ljvivu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu