Obavijesti

Sport

Komentari 1

Oilersi kao nekad: Pobijedili su Wingse i zasjeli na vrh ljestvice

Oilersi kao nekad: Pobijedili su Wingse i zasjeli na vrh ljestvice
1

Sva tri gola postignuta su u drugoj trećini, Edmonton je poveo već devetim pogotkom sezone Jamesa Neala (27:39), na 2-0 povisio je Ethan Bear (32.22), dok je Mike Green (36:37) bio jedini strijelac za Detroit

VIDEO

Hokejaši Edmonton Oilersa ostvarili su svoju sedmu pobjedu u osmom ovosezonskom nastupu u NHL ligi čime su zadržali status najučinkovitije momčadi na startu sezone 2-1 domaćom pobjedom protiv Detroit Red Wingsa.

Sva tri gola postignuta su u drugoj trećini, Edmonton je poveo već devetim pogotkom sezone Jamesa Neala (27:39), na 2-0 povisio je Ethan Bear (32.22), dok je Mike Green (36:37) bio jedini strijelac za Detroit.

Oilersi sada imaju 14 bodova, jedan više od prvih pratitelja Colorado Avalanchea i Buffalo Sabresa.

Colorado je ostao neporažen i nakon sedme utakmice ove sezone zahvaljujući 5-4 pobjedi na gostovanju kod Florida Panthersa u produžetku. Pobjednički pogodak postigao je Nathan MacKinnon (63:03) i to na asistenciju Andrea Burakovskog koji je tako okrunio svoju odličnu predstavu tijekom koje je postigao dva pogotka. Inače, Florida je povela 3-1 nakon prvih 20 minuta golovima Jonathana Huberdeaua (3:32, 14:57) i Franka Vatrana (8:26), dok je strijelac za Colorado bio Joonas Donskoi (10:57), no u drugih 20 minuta gosti su uzvratili istom mjerom preko Matta Nieta (31:23) i Andrea Burakovskog (31:55, 34:21). Četvrti pogodak za Floridu djelo je Bretta Connollyja (34:05).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pittsburgh Penguinsi ostvarili su petu pobjedu zaredom svladavši Dallas Starse na svom ledu sa 4-2, a junak pobjede bio je branič Kris Letang koji je bio strijelac dva gola. Poveli su gosti preko Roopea Hintza (25:10), a do kraja drugog dijela poravnao je Jared McCann (37:36). Početkom posljednje trećine Letang (46:34) i Patric Hornqvist (50:20) osigurali su Pensima dva gola prednosti. John Klingberg (52:01) vratio je Starse u igru da bi Letang (59:38) pogotkom u praznu mrežu 22 sekunde prije kraja otklonio prijetnju preokreta.

Pittsburgh je sa 12 bodova na vrhu skupine Metropolitan, a isti broj bodova imaju i Washington Capitalsi, koji su sa 5-2 nadigrali New York Rangerse, te Carolina Hurricanesi.  

Dva gola s igračem više u pobjedi Capitalsa protiv Rangersa postigao je T.J. Oshie (2:24, 50:18), prvog za 1-0, a drugog za 4-2. Kod domaćih u strijelce su se još upisali Michal Kempny (15:16), Nic Dowd (23:45) i Garnet Hathaway (59:32), a tri je asistencije ostvario John Carlson, dok su uspješni za goste bili Pavel Bučnevič (12:25) i Artemi Panarin (36:56). (bt)

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener