Obavijesti

Sport

Komentari 29

Đoković 'pomeo' Ferrera: Prva četiri nositelja su u polufinalu

Đoković 'pomeo' Ferrera: Prva četiri nositelja su u polufinalu
1

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković sa 6-4, 7-6(4) i 6-1 je svladao petog igrača svijeta Davida Ferrera. Nešto ranije Andy Murray je lako svladao Japanca Nishikorija

VIDEO

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković kompletirao je savršenu polufinalnu postavu prvog Grand Slam turnira sezone u kojoj se nalaze prva četiri nositelja.

Najbolji svjetski tenisač slavio je sa 6-4, 7-6(4) i 6-1 protiv petog igrača ATP-jeve rang ljestvice, Španjolca Davida Ferrera, u meču koji je trajao nešto manje od tri sata.

Oba tenisača su u prva dva servis gema, koja su trajala otprilike 20-ak minuta, zadržali svoje početke udarce. Nakon početnog vatrometa s obiju strana Đoković je prvi "poentirao" oduzevši servis "maratoncu" Ferreru.

Breakova do kraja seta više nije bilo iako je Španjolac pri servisu Đokovića za set (5-4) imao jednu priliku za obrat koju nije uspio realizirati. Srbijanski tenisač je i drugi set otvorio na furiozan način breaknuvši Ferrera koji je djelovao pomalo izgubljeno u tim trenucima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

No vodstvo Đokovća  nije dugo trajalo. Ferrer je vratio izgubljeno već u 4. gemu drugog seta, te je kroz idućih nekoliko gemova bio daleko opasniji tenisač od aktualnog broja jedan. Trenutak Španjolčeve slabosti iskoristio je Đoković u 11. gemu kada mu je oduzeo početni udarac (6-5), ali ga je nakon pauze, pri servisu za 2-0 u setovima, i izgubio, te se otišlo u 13. igru.

Španjolac je poveo s 4-2 i činilo se da bi mogao poravnati rezultat u setovima, tim više jer je Đoković djelovao usporeno, te se pri jednom dostizanju loptice uhvatio za zadnju ložu desne noge na koju se prvi put požalio početkom istog seta. Međutim, izgleda da je to sve bila samo dobra gluma srbijanskog tenisača koji je nakon toga nanizao pet poena, dobio set, a nakon toga i poveo s 3-0 u četvrtom. Kod rezultata 4-1 Đoković radi još jedan break i omogućava sam sebi da svojim servisom završi meč. To je i učinio bez ikakvih problema. Meč je okončao drugim as-servisom.

- Uvijek je teško igrati protiv Davida koji je iznimno borben igrač. Ja nisam bio previše svjež i zato sam u tie-breaku počeo više potezati za winnerima što se na kraju i isplatilo - komentirao je Đoković nakon susreta u razgovoru s bivšim svjetskim brojem jedan - Amerikancem Jimom Courierom, koji je zasluge za umor pripisao Lleytonu Hewittu.

- Definitivno ima i on svojih zasluga u tome - rekao je kroz smijeh Đoković koji je prije dva dana igrao četiri seta protiv također bivšeg najboljeg na svijetu.

Prvog tenisača današnjice u petak očekuje susret protiv svjetskog broja četiri, Škota Andyja Murrayja, koji je nešto ranije, na vrlo impresivan način, riješio sve boljeg japanskog igrača Keija Nishikorija. Bilo je 6-3, 6-3 i 6-1 za Škota.

Bit će to njihov 11. međusobni dvoboj, kao i repriza prošlogodišnjeg finala, a trenutno u pobjedama vodi Srbin sa 6-4.

 Australian Open, polufinale, muški:

Murray (4) - Nishikori (24) 6-3, 6-3, 6-1

Đoković (1) - Ferrer (5) 6-4, 7-6(4), 6-1

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida