Obavijesti

Sport

Komentari 373

Furiozni Đoković pomeo Rafu i uzeo prvi Wimbledon u karijeri!

Furiozni Đoković pomeo Rafu i uzeo prvi Wimbledon u karijeri!
15

Novak Đoković uzeo je Rafi Nadalu sve! Srpski tenisač osvojio je prvi Wimbledon u karijeri, a od sutra će biti novi broj 1. Španjolac još jednom nije mogao protiv Noleta

VIDEO

Novak Đoković potvrdio je titulu najboljeg tenisača svijeta svladavši Rafu Nadala u finalu Wimbledona! Srpski tenisač slavio je 6-4, 6-1, 1-6, 6-3, uzeo prvi naslov u Londonu, a od ponedjeljka će biti svjetski broj 1! 

Nole je ponovo bio nepremostiva prepreka za Nadala s kojim je ove godine zamijenio pozicije na vrhu i dokazao da je klasa iznad svih. Slavljem na 'svetoj travi' pridodao je treći Grand Slam naslov uz dva Australian Opena, a kako je krenuo ne 'gine' mu i osvajanje US Opena.

Srbin je pomeo Rafu koji je tek jedini bljesak imao u trećem setu, ali je njegova igra bila daleko od one na koju smo navikli. 

Ono što je na travnjaku All England Cluba Nadal radio Federeru prošle godine isto je činio Đoković Španjolcu. Rafa jednostavno nije imao rješenja za razorne i precizne Noletove udarce. Sada već bivši broj jedan morao je i sedmi put zaredom priznati Đokoviću da je trenutno najbolji na svijetu. Nakon što je prepustio primat na tvrdim podlogama Miamija i Indiana Wellsa, zemljanim terenima Madrida, Rima, Nadal je potpisao kapitulaciju na drugoj mu omiljenoj podlozi - travi.

24-godišnji Novak ispunio je dječački san.

- Ovo je najljepši dan u mom životu. Uvijek sam sanjao da ću osvojiti. Wimbledon je prvi turnir kojeg sam gledao. Hvala što se došli i uljepšali ovaj dan - rekao je presretni Đoković kojeg je na centralnom terenu vjerno pratila obitelj i gomila obožavatelja.

- Čestitam Novaku na nastupu i fenomenalnoj sezoni. Wimbledon je za mene bio najposebniji turnir. Kad sam 2008. prvi put osvojio emocije su bile prejake, sad znam kako je njemu. - rekao je Nadal boreći se mikrofon uz gromoglasan aplauz publike.

U prvom setu je kod vodstva 5-4 Đoković napravio break, dok je u drugom setu potpuno "razoružao" suparnika. Prvu break-loptu uopće u meču je Nadal imao početkom trećeg seta. Šansu je i zgrabio, te je tu dionicu odigrao kako se i očekuje od njega. Nepogrešivo je došao do 6-1 u trećem setu, te je nagovijesti nastavak velike finalne drame.

Početkom četvrtog seta je Nadal imao jednu break-loptu, ali ju nije iskoristio. Đoković je uzvratio breakom, ali je Španjolac uspio nadoknaditi taj zaostatak. No, kako je trajao četvrti set, tako je i rasla nervoza Nadala koji je sve više griješio.

Đoković je, vidjevši takav razvoj događaja, pustio Nadala da "igra", odnosno, da - griješi. Đoković je opet došao do breaka prednosti kojeg do kraja meča više nije ispustio.

Recimo da su oba tenisača u finalu imala po šest break-prilika, ali ih je Đoković sjajno koristio (pet), a Nadal tri.

Finale Wimbledona:

Đoković - Nadal 6-4, 6-1, 1-6, 6-3

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 373
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu
TKO SU BRAĆA JOKIĆ

'Oni su tipovi s kojima ne želite se zakačiti'. Stariji Jokić davio je curu i noževima gađao Nikolu

Braća Nikole Jokića ponovno su u središtu javnosti nakon što je najstariji brat Strahinja šakom udario navijača na NBA utakmici. I ranije su često izazivali incidente, svađali se s holivudskim glumcima i prijetili igračima