Obavijesti

Sport

Komentari 8

Sudar najvećih gangstera: UFC potvrdio meč Diaza i Masvidala

Sudar najvećih gangstera: UFC potvrdio meč Diaza i Masvidala
1

Objava borbe Diaza i Masvidala potvrdila je još jednom onu staru narodnu: "Kada Dana White kaže da ništa od toga - laže." Nisu prošla puna dva dana od intervjua gdje je rekao da 'ne vidi Diaza u široj slici'

Službeno je! Nate Diaz i Jorge Masvidal borit će se u glavnoj borbi večeri na UFC 244 u New Yorku u hramu borilačkih sportova Madison Square Gardenu. To ujedno znači i da priredba 2. studenog definitivno ostaje bez dugo dogovaranog okršaja između Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona za pojas u velter kategoriji.

Nate Diaz vratio se dominantom pobjedom protiv Anthonyja Pettisa u velter kategoriji u kojoj je dominirao pune tri runde prije nego mu je Bruce Buffer izgovorio ime, a Mike Beltran podigao ruku u znak pobjede. Kao da nije izbivao tri godine, kao da je cijelo vrijeme bio tu, u natjecateljskom ritmu.

Runda prilagodbe bila je dovoljna za potpunu dominaciju nad klasnim borcem kao što je Showtime, a Nate Diaz vrhunskom izvedbom podsjetio je one koji su zaboravili zašto i s kojim razlogom je jedno od najpoznatijih lica koje je UFC ikad imao.

Joe Rogan ušao je u oktogon vidno zadovoljan. Nije tajna da se on i mlađi Diaz dobro slažu i van borilačkog svijeta, pogotovo kada je u pitanju borba za legalizaciju marihuane.

Stao je tako Rogan pored pobjednika zagrlivši ga rukom i upitao je li to konačno to, je li se sada vratio za stalno. Uslijedilo je pitanje što je dalje u njegovoj karijeri i s kim bi se volio boriti, a na opće oduševljene prisutne publike Diazov odgovor sjedio u dvorani uz kavez.

Gangsterska posla

Kada je njegovo ime pobjeglo s Diazovih usana, Jorge Masvidal samo je široko razvukao osmijeh i podigao desnicu. Još je svježa njegova borba protiv Bena Askrena u kojoj je ostvario jedan od najboljih nokauta u povijesti UFC-a. A ako postoji pravo vrijeme za borbu s Diazom - onda je to ova.

Najbrži nokaut u UFC povijesti: Askren 'zaspao' za pet sekundi
Najbrži nokaut u  UFC povijesti: Askren 'zaspao' za pet sekundi
Borba posljednjih 'gangstera': UFC treba takvog anti-heroja
Borba posljednjih 'gangstera': UFC treba takvog anti-heroja

Objava borbe Diaza i Masvidala potvrdila je još jednom onu staru narodnu: "Kada Dana White kaže da ništa od toga - laže." Nisu prošla puna dva dana kada je u intervjuu s ESPN-ovim Brettom Okamotom komentirao situaciju oko razvoja borbe i rekao da ne vidi Diaza u svojoj široj slici.

Ćelavac je još jednom uspješno sakrio planove UFC-a i tek kada je Ariel Helwani iskopao da će se borba dogovoriti, stigla je potvrda čelnika UFC-a.

Ako je ikad bilo govora o 'najgangsterskijoj' borbi u UFC-u onda okršaj Masvidala i Diaza mora biti to. Od okršaja "gangstera sa zapadne obale" Diaza i "gangstera s Floride" Masvidala jednostavno ne može bolje.