Sport

Komentari 3

Okršaj titana: Ovo je Ivičina sezona, bolji je od Svindala

Okršaj titana: Ovo je Ivičina sezona, bolji je od Svindala

Ana Jelušić i Vedran Pavlek ocijenili su trenutno dva najbolja skijaša svijeta - Ivicu Kostelića i Aksela L. Svindala. Prednost u borbi za Veliki kristalni globus daju Ivici

Ivica je sad puno bolji skijaš

Skijaški je sazrio za velike rezultate. Ali ne zamaramo se još ukupnom pobjedom, kaže Vedran Pavlek.

U nekoliko disciplina dajem prednost Ivici u odnosu na Svindala. Mislim da je u ovom trenutku naš Kostelić bolji skijaš, usporedila je Ana Jelušić dva najbolja skijaša u ovom trenutku u Svjetskom kupu.

Prije devet godina Ivica je osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Pobjedama u Aspenu, Wengenu i Flachauu izborio je taj trofej, ali kako tad nije briljirao u brzim disciplinama, nije ugorzio konkurenciju. Rođeni spustaš, kako mu tepa otac, u sezonama poslije te “pustio je skiju”...

- Ne želimo Ivicu opterećivati naslovom. Bar ne još u siječnju. Bitno je da ide utrku po utrku i vidjet ćemo kamo će ga to dovesti. Nadamo se najboljem - zaključio je Pavlek.

Ivica Kostelić

slalom 10 veleslalom 8 spust 9 s-veleslalom 8 kombinacije 10 snaga 10 glava 10 tehnika 10 ukupno 75

Presuda - Najbolji skijaš sjajan je u gotovo svim disciplinama. Jedino mu malo slabije leže veleslalom i superveleslalom, ali i tu je značajno napredovao. I dalje je nedodirljiv u slalomu.

Norvežanin je najveća prijetnja

Aksel Lund u studenom 2007. jedva je preživio težak pad. Ali vratio se u Svjetski kup još jači.

Bez obzira na to kako stoje na listi, mislim da je Svindal najozbiljniji protivnik Ivici u lovu na Veliki kristalni globus. Ima konstantu u skupljanju bodova, ali i veliko iskustvo jer je već osvojio naslov ukupnog pobjednika, rekao je Vedran Pavlek, direktor reprezentacije, o norveškom skijašu, aktualnom olimpijskom pobjedniku u superveleslalomu.

Trostruki svjetski prvak osvojio je Veliki kristalni globus 2007. i 2009. godine. Krajem 2007., tijekom treninga za spust u Beaver Creeku, teško se ozlijedio, ali vratio se godinu dana poslije još jači te je nastavio pobjeđivati.

- Sjajan je skijaš, ali ne prijeti opasnost samo od njega. Tu su i Raich, Janka i mnogi drugi - rekao je Vedran.

Aksel Lund Svindal 

slalom 6 veleslalom 9 spust 9 s-veleslalom 9 kombinacije 7 snaga 9 glava 9 tehnika 9 ukupno 67

Presuda - Ove je sezone ostvario pobjede u superveleslalomu (Val Gardena) i veleslalom (Adelboden) i pokazao da su mu to najznačajnije discipline. Ima 14 pobjeda u skijaškom Svjetskom kupu.

Ana Jelušić ocjenjuje - Mora mu se jednom poklopiti. Čini se da bi ovo mogla biti ta sezona. Znam, još je puno utrka, ali držim palčeve da uspije, rekla je Ana Jelušić, naša najbolja skijašica.

- Konkurencija je jaka, ali bit će prvak.

Vedran Pavlek ocjenjuje - U tri-četiri godine očekivali smo uključivanje Ivice u borbu za Veliki kristalni globus. I zato uživamo ove sezone dok gledamo ukupni poredak i našega Kostelića na prvome mjestu, rekao je Vedran Pavlek.

Najčitaniji članci