Obavijesti

Sport

Komentari 3

Okršaj titana: Ovo je Ivičina sezona, bolji je od Svindala

Okršaj titana: Ovo je Ivičina sezona, bolji je od Svindala
4

Ana Jelušić i Vedran Pavlek ocijenili su trenutno dva najbolja skijaša svijeta - Ivicu Kostelića i Aksela L. Svindala. Prednost u borbi za Veliki kristalni globus daju Ivici

VIDEO

Ivica je sad puno bolji skijaš

Skijaški je sazrio za velike rezultate. Ali ne zamaramo se još ukupnom pobjedom, kaže Vedran Pavlek.

U nekoliko disciplina dajem prednost Ivici u odnosu na Svindala. Mislim da je u ovom trenutku naš Kostelić bolji skijaš, usporedila je Ana Jelušić dva najbolja skijaša u ovom trenutku u Svjetskom kupu.

Prije devet godina Ivica je osvojio Mali kristalni globus u slalomu. Pobjedama u Aspenu, Wengenu i Flachauu izborio je taj trofej, ali kako tad nije briljirao u brzim disciplinama, nije ugorzio konkurenciju. Rođeni spustaš, kako mu tepa otac, u sezonama poslije te “pustio je skiju”...

- Ne želimo Ivicu opterećivati naslovom. Bar ne još u siječnju. Bitno je da ide utrku po utrku i vidjet ćemo kamo će ga to dovesti. Nadamo se najboljem - zaključio je Pavlek.

Ivica Kostelić

slalom 10 veleslalom 8 spust 9 s-veleslalom 8 kombinacije 10 snaga 10 glava 10 tehnika 10 ukupno 75

Presuda - Najbolji skijaš sjajan je u gotovo svim disciplinama. Jedino mu malo slabije leže veleslalom i superveleslalom, ali i tu je značajno napredovao. I dalje je nedodirljiv u slalomu.

Norvežanin je najveća prijetnja

Aksel Lund u studenom 2007. jedva je preživio težak pad. Ali vratio se u Svjetski kup još jači.

Bez obzira na to kako stoje na listi, mislim da je Svindal najozbiljniji protivnik Ivici u lovu na Veliki kristalni globus. Ima konstantu u skupljanju bodova, ali i veliko iskustvo jer je već osvojio naslov ukupnog pobjednika, rekao je Vedran Pavlek, direktor reprezentacije, o norveškom skijašu, aktualnom olimpijskom pobjedniku u superveleslalomu.

Trostruki svjetski prvak osvojio je Veliki kristalni globus 2007. i 2009. godine. Krajem 2007., tijekom treninga za spust u Beaver Creeku, teško se ozlijedio, ali vratio se godinu dana poslije još jači te je nastavio pobjeđivati.

- Sjajan je skijaš, ali ne prijeti opasnost samo od njega. Tu su i Raich, Janka i mnogi drugi - rekao je Vedran.

Aksel Lund Svindal 

slalom 6 veleslalom 9 spust 9 s-veleslalom 9 kombinacije 7 snaga 9 glava 9 tehnika 9 ukupno 67

Presuda - Ove je sezone ostvario pobjede u superveleslalomu (Val Gardena) i veleslalom (Adelboden) i pokazao da su mu to najznačajnije discipline. Ima 14 pobjeda u skijaškom Svjetskom kupu.

Ana Jelušić ocjenjuje - Mora mu se jednom poklopiti. Čini se da bi ovo mogla biti ta sezona. Znam, još je puno utrka, ali držim palčeve da uspije, rekla je Ana Jelušić, naša najbolja skijašica.

- Konkurencija je jaka, ali bit će prvak.

Vedran Pavlek ocjenjuje - U tri-četiri godine očekivali smo uključivanje Ivice u borbu za Veliki kristalni globus. I zato uživamo ove sezone dok gledamo ukupni poredak i našega Kostelića na prvome mjestu, rekao je Vedran Pavlek.



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka