Obavijesti

Sport

Komentari 13

Olić: Petko propušta Gruziju, a pobjedu u Rijeci nismo slavili...

Olić: Petko propušta Gruziju, a pobjedu u Rijeci nismo slavili...
4

Euro je uglavnom zahtjevniji od Mundijala. Ima jako puno reprezentacija koja se nadaju biti u vrhu, a na taj vrh i mi pretendiramo. Premda će, naravno, puno toga ovisiti i o tome kakvu ćemo grupu izvući

VIDEO

Vatreni će u utorak prije zasluženog reprezentativnog odmora, a nakon sjajne pobjede nad Slovačkom u Rijeci i osiguranog plasmana na Euro, u Puli (bez Modrića i Petkovića) odigrati prijateljsku utakmicu s Gruzijom.

Pokretanje videa...

19:45

Pred kamere su na Rujevici izašli Ivan Perišić i trener Ivica Olić.

- Ispalo je da sam zabio presudni gol, zadnji gol kvalifikacija, ali jedino je bitno da Hrvatska pobjeđuje. Sve će oči biti uprte u nas na Euru nakon sjajnog uspjeha u Rusiji, kao što su bile i u kvalifikacijama. Imamo širinu i kvalitetu, ne bojimo se i jedva čekamo Euro - pričao je Perišić.

- Euro se igra u brojnim zemljama, ali ne sumnjam da će biti naših navijača bilo gdje igrali, a mi ćemo kao i uvijek davati sve od sebe za Hrvatsku. Dolaze novi, mladi igrači. Konkurencija je dobra i Hrvatska ostaje jaka - rekao je napadač Vatrenih i Bayerna.

Bez Luke i Petka

Ivica Olić, trener u stožeru Vatrenih, najavio je prijateljski ogled s Gruzijcima na Drosini (utorak, 18 sati):

- Sastav ćete vidjeti sutra. Svi će dobiti priliku. Protivnik je neugodan. Vidjeli smo u Varaždinu koliko teške mogu biti utakmice ako se preopušteno uđe u njih. I protiv Gruzije pristup mora biti pravi. Nadam se da ćemo i iz utakmice u Puli naučiti puno toga pa na zasluženi odmor otići s pobjedom. Bit će šest zamjena. Ima nešto igrača koji su umorni i sa lakšim ozljedama pa ćemo ih poštedjeti. Npr. Petkovića koji se žalio na laganu ozljedu, a već u petak ima važnu klupsku utakmicu.

Širina hrvatskog nogometnog kadra je impresivna. Kako objašnjavate pričuvama zašto moraju na klupu, ima li tu puno razgovora i 'održavanja'?

- Sigurno nije lako držati na klupi igrače koji sjajno igraju u klubovima, ali to je širina Hrvatske. Npr. Kovačić koji u Realu nije puno igrao, a sada je u sjajnoj seriji, igra jako dobro i standardan je u Chelseaju, ali igrači kao Mateo su svjesni, koliko god im bilo teško, akceptiraju da su ispred njih igrači kao Modrić i Brozović. Mene veseli trud. Vidim npr. da se Rog vraća, ima ono samopouzdanje kojeg baš i nije bilo dok je bio u Napoliju. Imamo slatkih briga i to je sjajno.

HNS potvrdio: Luka se vratio u Madrid, propustit će Gruziju...
HNS potvrdio: Luka se vratio u Madrid, propustit će Gruziju...

Paralela bivši generacija Vatrenih na Europskim prvenstvima i ove, blistave Hrvatske?

- Moja generacija možda nije imala sreću kakvu smo imali u Rusiji u kojoj se, npr. u izvođenju penala, sve vratilo. U subotu su samo dva igrača koji su igrali u Rusiji završili utakmicu sa Slovačkom u Rijeci. Obavljena je ta smjena generacija, ali tek će na velikim utakmicama, sa Francuskom i Njemačkom npr., vidjeti kvalitetu tih 'novih' igrača u usporedbi sa onim što se pokazalo u Rusiji.

Euro, teži od SP?

- Da, Euro je uglavnom zahtjevniji od Mundijala. Ima jako puno reprezentacija koja se nadaju biti u vrhu, a na taj vrh i mi pretendiramo. Premda će, naravno, puno toga ovisiti i o tome kakvu ćemo grupu izvući.

Kako se u Rijeci i Opatiji slavilo nakon trijumfa nad Slovačkom i odlaska na Euro?

- Mi iz stožera smo se povukli na svoju stranu, odmah počeli sa prvim analizama tako da nisam imao priliku vidjeti kako su slavili igrači u svlačionici, ali sigurno je bilo glasno i veselo - rekao je Olić.

Pokretanje videa...

00:46
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani