Obavijesti

Sport

Komentari 10

Olić: Perišić će dokazati da je vrhunski i ušutkati te kritičare

Olić: Perišić će dokazati da je vrhunski i ušutkati te kritičare
1

Ivica Olić potpisao je za Bayern, baš kao i Ivan Perišić, s 30 godina i postao je miljenik navijača: 'Ivan je među najboljim krilima u Europi, iako smatraju da su mu godine hendikep', rekao je legendarni Olić

VIDEO

Ante Vučkov, Božidar Senčar, Zlatko Škorić, Niko i Robert Kovač, Danijel Pranjić, Ivica Olić i Mario Mandžukić. To je osam Hrvata koji su nosili dres Bayerna. Ivan Perišić je deveti.

U povijest Bayerna Hrvati su udarili veliki pečat. Bayern je prvi trofej osvojio 1932., a na idući je čekao dugih 37 godina, točnije sve dok 1968. Branko Zebec nije sjeo na bavarsku klupu. Osvojili su i prvenstvo i Kup te postali prva bundesligaška momčad s dvostrukom krunom, a već iduće godine osvojio je i Kup pobjednika kupova. U samo dvije sezone Branko Zebec udario je temelje Bayernovim ambicijama.

- Hrvati su stvorili veliki Bayern - rekao je Franz Beckenbauer.

No prvi put će Bayern istodobno imati i trenera i igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uvjeren sam da će se ljudi u klubu vrlo brzo uvjeriti da su doveli vrhunskog igrača. Naravno da je to najveća zasluga Nike Kovača, koji Ivana izuzetno cijeni kao igrača i vrlo dobro zna da mu itekako može pomoći - rekao nam je Ivica Olić.

Kad je procurila vijest da u Bayern dolazi Ivan Perišić, kojemu je 30 godina, navijači su se pobunili, smatrajući da im treba netko mlađi. No s 30 godina za Bayern je potpisao Ivica Olić i postao miljenik tribina. Malo se kojeg igrača tako cijenilo kao što su Bavarci cijenili Olu. Uostalom, Olić je takav igrač da ga se mora cijeniti, gdje god je igrao, jurio je 100 na sat. Za njega nema izgubljene lopte, nema izgubljenog duela... Sličan stil ima i Perišić te Olić smatra da će utišati kritičare.

- Ivan već godinama igra na visokom nivou i za mene je na krilnoj poziciji jedan od najboljih u Europi, bez obzira na to što mu zamjeraju godine kao hendikep. Iza njega je statistika, koja je impresivna i u klubu i u reprezntaciji. Mislim da je Ivan sad sazrio i kao osoba i kao igrač te da je dolazak u Bayern kruna karijere - smatra Ola, koji je s Bayernom osvojio prvenstvo, Kup i Superkup, a sudjelovao je u dva pokušaja osvajanja Lige prvaka.

Champions League - Olympique Lyon - FC Bayern Munich

Prvi od 13 golova zabio je u debiju protiv Hoffenheima, a u Ligi prvaka su njegovi golovi (u četvrtfinalu Manchester Unitedu, a u polufinalu hat-trick Lyonu) odveli Bayern u finale Liga prvaka. 
Posljednji transfer hrvatskog nogometaša u Bayern bio je i najskuplji - Bayern je za Marija Mandžukića platio 13 milijuna eura, a on im je vratio čudesnom sezonom. U 44 utakmice zabio je 24 gola, a izabran je i u najbolju momčad Bundeslige.

Ivan je stigao na posudbu iz Intera, za koju će Bayern platiti pet milijuna eura uz opciju otkupa ugovora za 25 milijuna eura.

- Presretan sam što sam opet u Njemačkoj. Bayern je jedan od najvećih klubova u Europi. Napast ćemo ne samo Bundesligu i Kup, nego i Ligu prvaka. Svi znaju da je Bayern velik klub, za mene je jedan od pet najboljih u svijetu. Kad te takav klub zove, ne možeš reći ‘ne’. Obećao sam da ću svaki dan davati sve od sebe kako bismo osvojili puno trofeja - rekao je Perišić.

Niko i Ivan sjajno su surađivali u reprezentaciji, a Ivan je upravo za Nikina mandata postao jedan od najvažnijih igrača i jedan od rijetkih koji je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. zaslužio prolaznu ocjenu

- Ne razumijem kritike navijača na Ivanov račun, kao da nije riječ o sjajnom nogometašu. Uvijek je lako kritizirati. Ponekad se ne odnosite dobro prema igračima. Ne smijete stavljati igrače u drugu ili treću kategoriju. Nekad ne možete dovesti jednog ili drugog igrača. Onda morate imati XY rješenje. To nije lijepo - objasnio je Kovač njemačkim medijima. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener