Obavijesti

Sport

Komentari 5

Olić: Uh, i veterani tuku! A ako budem gubio, zamijenit ću dres

Olić: Uh, i veterani tuku! A ako budem gubio, zamijenit ću dres
5

Nedavno sam igrao u Manchesteru, tamo smo izgubili, a bilo mi je nevjerojatno kakve su prekršaje radili Stam ili Scholes. Nogomet u pulskoj Areni? Bit će to čudesno, jedva čekam

VIDEO

Bliži nam se veliki spektakl, humanitarni susret legendi hrvatske nogometne reprezentacije i Bayerna koji je 8. srpnja na rasporedu u pulskoj Areni. Brojne ikone svjetskog nogometa zaigrat će na malonogometnom terenu veličine 40 x 20 metara, a legende Bayerna i Hrvatske podijelit će se u četiri momčadi, te odigrati dvije polufinalne, utakmicu za 3. mjesto i veliko finale. Program počinje u 20 sati, a finale počinje u 22.30. Sve uz prijenos na HTV-u.

Za Bayern su najavljeni Ivica Olić, Giovane Elber, Paulo Sergio, Martin Demichelis, Luca Toni, Klaus Augenthaler, Marcel Witeczek..., dok će hrvatske boje braniti Stipe Pletikosa, Robert Jarni, Ivan Klasnić, Marijan Mrmić, Ardian Kozniku, Petar Krpan,Ognjen  Vukojević... S najavnog plakata se smiješe Davor Šuker i Darijo Srna, ali njihov nastup još nije potvrđen.

Pulska Arena tako će nakon hokeja na ledu i boksa, ugostiti i nogomet. Vrhunski nogomet.

EURO 2008 Austrija-Hrvatska

- Bit će to za sve nas nešto posebno. Uostalom, svima nam je i dalje nezamislivo da će se nogomet igrati na takvom mjestu u pulskoj Areni. I još će se tu obračunati dvije moje velike ljubavi Hrvatska i Bayern, nitko sretniji od mene - kaže nam Ivica Olić, koji će ovoga puta braniti boje Bayerna.

- Već dugo znam za ovaj projekt, Bayern je sklopio trogodišnju suradnju s Turističkom zajednicom Istre, meni se ta ideja o igranju u Areni na prvu svidjela. Kako i ne bi! Ali, prije par mjeseci je HNS prihvatio poziv, odlučili su pomoći i sučeliti se Bayernu. Fantastično, to me oduševilo.

Ovako će izgledati pulska Arena s nogometnim terenom. Uz teren je 300 VIP mjesta (ulaznica 1000 kuna), a na tribine će stati 3000 ljudi. Cijena za stajanje je 90 kuna, a za sjedenje 120 kuna.

A vi ćete u Puli zaigrati protiv svoje Hrvatske...

- Haha, ma to u ovoj priči nije toliko bitno, posebice jer se radi o utakmici prijateljsko-humanitarnog karaktera. Prije dva mjeseca sam za legende Bayerna nastupio u Manchesteru, tamo smo izgubili, a ako će tako biti i u Puli, samo ću pred kraj utakmice zamijeniti dres, haha.

Kako je to izgledalo u Manchesteru? I koga se vaši nekadašnji reprezentativni kolege najviše trebaju plašiti?

- Mi smo izgubili 5-0 od Manchester Uniteda, a igralo se pred 62 tisuće gledatelja. Bio je to pravi spektakl, ali mi smo tu realno igrali s dosta starijim igračima. Za nas je tako igrao i 58-godišnji Lothar Matthäus, dok su oni bili puno mlađi, igrali su igrači poput Beckhama ili Scholesa koji imaju 40-45 godina, pa smo se teško nosili s njima.

A kakav Bayern stiže u Pulu?

- Bit će to dobar miks starijih i mlađih igrača, ali u ovakvoj priči najmanje je bitan rezultat. Vjerujem da će pulska Arena biti puna, da će gledatelji moći uživati u brojnim golovima, još ljepšim potezima. I da će doista uživati.

Protiv Manchester Uniteda vas je jednom ozbiljno pokupio Jaap Stam, vjerujemo da će se u Puli ipak igrati puno lakše...

- Uh, kakve su tamo prekršaje radili Jaap Stam i Paul Scholes, to još nisam vidio! Nevjerojatno, ali su se valjda ljudi 'nabrijali' pred 62 tisuće gledatelja. Ovdje će se igrati mirnije, naravno nikome nije cilj da netko u takvoj utakmici i strada.

Znate li kompletan sastav Hrvatske? 

- Znam da će Hrvatska biti u odličnom sastavu, i tu će biti miks starijih igrača iz brončane generacije, ali i pojedinaca koji su se tek nedavno oprostili od reprezentacije. O tome brigu vodi Ognjen Vukojević, on je pozivao igrače, znam da nam sprema paklenu momčad. Ali ponavljam, najbitnije je da se svi dobro zabavimo, u Istri je već i velik broj njemačkih turista, važno je da svi toga dana uživamo - završio je Olić.

 


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida