Obavijesti

Sport

Komentari 33

Oligarh ili narod? Abramovič protiv čak 170.000 Bavaraca

Oligarh ili narod? Abramovič protiv čak 170.000 Bavaraca
3

Uvede li krovna europska nogometna organizacija (Uefa) nova ekonomska pravila, Bayern će ih dočekati spreman, ali engleska će momčad morati mijenjati sustav

VIDEO

Finalisti Lige prvaka savršen su primjer potpuno suprotnih financijskih modela. Englezi ovise o ulaganju jednog čovjeka, a Bavarci ne troše više nego što zarađuju.

Bayern je dioničko društvo. Oko 170.000 članova plaća po 50 eura članarine i čini 81,8 posto dioničara, a po 9,1 posto imaju Audi i Adidas. Adi Dassler, osnivač Adidasa, davno je zamolio igrače Bayerna da testiraju njegove nove proizvode, a želio je i da nekadašnji igrač, a sadašnji predsjednik kluba, Uli Höness oženi jednu od njegovih kćeri.

Već 19 sezona zaredom Bayern završava bez gubitaka zahvaljujući vrlo racionalnom poslovanju.

- Uvijek smo se vodili filozofijom da ne trošimo više nego što zarađujemo - rekao je prvi operativac Bayerna Karl-Heinz Rummenige.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

S druge strane, Roman Abramovič od ulaska u Chelsea 2003. godine ulupao je više od 800 milijuna eura, a klub je svaku godinu završavao u gubicima. 

Da nogometom ne bi dominirali klubovi vlasnika s “neograničenim” budžetom, poput Chelseaja ili Manchester Cityja, Uefa od 2014/2015. namjerava uvesti financijski fair play, odnosno sankcije za one klubove koji troše više nego što zarađuju. 

Bayern je spreman, ali Chelseaju bi Abramovičevi milijuni uskoro mogli postati potpuno beskorisni.

Chelseaju prijeti Samsungov odlazak

Chelsea na prsima nosi znak Samsunga, koji mu plaća 16 milijuna eura po sezoni. Međutim, ako “penzioneri” ne osvoje Ligu prvaka i ne zaigraju u njoj iduće sezone, Samsung će im otkazati sponzorstvo.

T-Comov sponzorski ugovor najveći dosad

Za svoj logo na prednjem dijelu Bayernova dresa Deutsche Telecom plaća 31,8 milijuna eura po sezoni. To je najveći sponzorski ugovor u povijesti nogometa, potpisan je 2009. godine, a traje do isteka sezone 2012/2013.

Ljama kaže da će prvak biti Chelsea

Nakon čudesne hobotnice Paula, koji je nepogrešivo prognozirao ishode SP-a u JAR-u, pojavila se nova “vidovita” životinja. Ljama Nicholas već je Chelseaju “donijela” pobjedu u FA kupu, a sad mu je predvidjela i osvajanje Lige prvaka.

‘Druga šansa, možda će biti i posljednja...’

Ovo je jedinstvena prilika. Tko zna hoćemo li opet imati šansu zaigrati u finalu Lige prvaka, rekao je Arjen Robben, koji motivaciju traži u porazima u finalu kupa od Borussije te u finalu Lige prvaka 2010. od milanskog Intera.

Portugalac Proenca sudit će finale LP-a

Pedro Proenca 41-godišnjak je iz Lisabona. Ligu prvaka sudi od 2007., a ove godine vodio je susret Intera i Marseillea u osmini finala. Najveća utakmica koju je sudio lanjski je uzvrat polufinala LP-a između Man. Uniteda i Schalkea.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu