Sport

Komentari 26

Olimpijke se skinule i poslale poruku: Imam nekoliko mišića više, pa što? To je žensko tijelo

Olimpijke se skinule i poslale poruku: Imam nekoliko mišića više, pa što? To je žensko tijelo

'Želim svima pokazati da prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci', rekla je austrijska olimpijka Janine Flock (32)

Uoči Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, austrijska olimpijka Janine Flock (32) i njemačka predstavnica Lisa Buckwitz (27) fotografirale su se za njemačko izdanje Playboya. 

Flock će se natjecati u skeletonu, sportu u kojem sportaši leže na sanjkama potrbuške, a Buckwitz će svoju zemlju predstavljati u bobu dvosjedu nakon već osvojenog olimpijskog zlata na prošlim Igrama.

Djevojke su odlučile stati ispred objektiva kako bi ohrabrile druge žene da se ne srame svog tijela, a Austrijanka je u intervjuu za izdanje Playboya koje izlazi u ožujku rekla:

- Želim svima pokazati da prirodno tijelo može biti lijepo. Ono na kojem nije ništa rađeno. Nisam nikad išla na plastične operacije i ostajem pri toj odluci. Zadovoljna sam tijelom koje imam. Svaka žena može biti ponosna na svoje tijelo - rekla je Flock koja će izaći na naslovnici poznatog časopisa. 

Buckwitz, koja je 2018. godine na Olimpijskim igrama u Pyeongchangu osvojila zlato u bobu u dvosjedu, naglasila da se 'svaka žena smije fotografirati gola'. 

- Ja, na primjer, imam nekoliko mišića više – pa što? Htjela sam pokazati da je i ovo žensko tijelo. Ne moram se skrivati ako sam sportašica i natječem se. Nijedna se žena ne mora skrivati - zaključila je Lisa.

Najčitaniji članci