Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

Olimpijska baklja u rukama bivšeg uživatelja steroida

Međunarodni olimpijski odbor nema ništa protiv da olimpijsku baklju nosi Arnold Schwarzenegger, koji je priznao da je u karijeri koristio steroide...

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
16 komentara

Arnold Schwarzenegger, kalifornijski guverner, nekoć bodybuilder i proslavljeni holivudski glumac nosit će olimpijsku baklju, iako je i sam priznao da je tijekom karijere uzimao steroide. U vremenu u kojem se Međunarodni olimpijski odbor na sve način bori protiv dopinga i uzimanja nedozvoljenih sredstava, olimpijska baklja bit će u rukama čovjeka koji je sportsku karijeru gradio na onome protiv čega se čitavi sportski svijet danas bori. Schwarzenegger je priznao da je koristio steroide, no u njegovo vrijeme oni nisu bili zabranjeni. Glasnogovornik IOC-a, Marka Adams tvrdi da ne zna detalje Schwarzeneggerove prošlosti, no da je to bilo prije nekih 20, 30 godina.
- Mislim da to nije problem. Moramo prihvatiti da su pojedinci već odslužili svoju kaznu, a samim time što su priznali, znači da su prihvatili i proces rehabilitacije. Schwarzenegger je danas poštovani guverner Kalifornije i moramo biti počašćeni što će nositi olimpijski plamen - rekao je Adams.
Schwarzenegger će olimpijsku baklju na dan otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru 12. veljače predati jednom od najvećih britanskih atletičara svih vremena, Sebastianu Coeu, zlatnom na 1500 metara sa OI 1980. i 1984. godine.
 

Naši partneri pišu
Message