Sport

Komentari 86

Olimpijske igre bez gledatelja!

Olimpijske igre bez gledatelja!

Kako bi se svim sudionicima osigurala sigurnost uz poduzimanje svih preporučenih zdravstvenih mjera protiv korone, japanska ministrica potvrdila je da na Igrama neće biti gledatelja

Japanska ministrica Tamayo Marukawa potvrdila je u četvrtak da na Olimpijskim igrama neće biti gledatelja zbog toga što se broj zaraženih korona virusom u Tokiju znatno povećao. 

POGLEDAJTE VIDEO: Marija Malenica

Bit će to prve Olimpijske igre u povijesti na kojima neće biti navijača.

Ova odluka donešena je samo nekoliko sati nakon što je japanska vlada u Tokiju odlučila od ponedjeljka pa do 22. kolovoza uspostaviti izvaredno zdravstveno stanje, a na sastanku je prisusvovao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach. 

Naime, organizatori su već bili postavili limit, i to samo za domaće sportske zaljubljenike, na 50 posto kapaciteta tribina, odnosno najviše 10.000 gledatelja, kako bi spriječili eventualni novi val zaraza, ali sada je već prekasno. 

Do sada je koronu u Japanu imalo više od 800.000 stanovnika, a njih 14.800 je preminulo. 

U Tokiju je u srijedu prijavljeno 920 novih slučajeva zaraze, što je najveći dnevni rast u japanskom glavnom gradu od 13. svibnja.

Ceremonija otvorenja bit će 23. srpnja, a Igre traju do 8. kolovoza. Sudjeluje 20 sportašica i 40 sportaša u 20 sportova.

Hrvatski olimpijci u Tokiju

Najčitaniji članci