Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Olimpijske igre u Londonu je izborio 70-godišnji jahač konja

Hiroshi Hoketsu kvalificirao se na Ol u Londonu te je kao 70-godišnjak postao drugi najstariji olimpijac u povijesti. No, nastup japanskog jahača konja još je upitan

24sata
Foto: 24sata
3 komentara

Japanski jahač konja Hiroshi Hoketsu ostvario je normu za Olimpijske igre u Londonu te kao 70-godišnjak mogao bi postati drugi najstariji olimpijac. Naime, Japanac je još upitan za nastup na Igrama, a ako nastupi bit će najstariji natjecatelj nakon švedskog streličara Oscara Swahna koji je 1920. na OI u Antwerpu osvojio srebro sa 72 navršene godine.

Hoketsu se kvalificirao u London pobjedom na međunarodnom natjecanju u dresuri u Francuskoj održanom u četvrtak. Japanski savez konjičkog sporta poručili su da će uskoro donijeti odluku hoće li Hoketsu jahati na Igrama na kojima bi trebao nastupiti kao 71-godišnjak jer 28. ožujka ima rođendan.

Japanac koji trenira u Njemačkoj postao je najstariji olimpijac kad je nastupio na prošlim OI u Pekingu s navršenih 67 godina. Hoketsu je trebao nastupiti na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. no morao je odustati nakon što mu je konj poslan u karantenu.

Naši partneri pišu
Message