Obavijesti

Sport

Komentari 7

Olimpijski Hanžek: U Zagreb dolazi čak 11 zlatnih medaljaša

Olimpijski Hanžek: U Zagreb dolazi čak 11 zlatnih medaljaša
4

Memorijal Boris Hanžeković ove godine bit će u olimpijskom duhu jer na Savu dolazi čak devet olimpijskih pobjednika iz Londona. No nastupit će i šest svjetskih prvaka

VIDEO

Iako je prošle godine digao letvicu na najvišu razinu dovođenjem najbržeg čovjeka na svijetu Usaina Bolta, ovogodišnji Memorijal Borisa Hanžekovića i bez Jamajčanina bit će zvjezdan. Vjerojatno i bolji jer 62. izdanje Hanžeka u znaku je netom završenih Olimpijskih igara u Londonu, a trkalište na Savi ugostit će pregršt olimpijskih pobjednika i osvajača medalja.

Točnije IAAF World Challengeu u Zagrebu nastupit će 9 olimpijskih pobjednika, odnosno 11 zlatnih medaljaša, 8  osvajača srebra i 5 brončanih. No osim olimpijskih medaljaša na mitingu će biti 6 svjetskih zlata (5 s prvenstva iz Daegua i 1 s dvoranskog iz Istanbula).

Najveća zvijezda ovogodišnjeg izdanja prije svih je naša zlatna olimpijka u bacanju diska Sandra Perković, koja želi prebaciti 70 metara i oboriti rekord mitinga. I kad nema Blanke Vlašić domaća publika ne mora strahovati od nedostatka spektakla.

Tu je i najtrofejnija iz Londona Allyson Felix, koja je osvojila tri zlata u kratkoprugaškim disciplinama, dolazi i londonski pobjednik na 1500 metara, kontroverzni Alžirac Taoufik Maklhoufi. Carmelita Jeter olimpijska (4X100 m) i svjetska prvakinja (100 m) nastupit će u najkraćoj i najbržoj utrci, a tu su i zlatni Tomasz Majewski u bacanju kugle, zlatni Krisztian Pars u bacanju kladiva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zanimljiva će biti i muška utrka na 100 metara, na kojoj neće biti Bolta, ali će zlatni iz jamajčanske štafete Michael Frater te još tri Jamajčanina i četiri Amerikanca.

Olimpijski pobjednici:

  • Sandra Perković (disk)
  • Allyson Felix (200, 4×100 i 4×400 m)
  • Tomasz Majewski (kugla)
  • Krisztian Pars (kladivo)
  • Michael Frater (4×100 m)
  • Carmelita Jeter (4×100 metara)
  • Jeneba Tarmoh (4×100 m) 
  • Francena McCorory (4×400 m)
  • Taoufik Makholufi (1500 m)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića