Obavijesti

Sport

Komentari 57

Olmo: Htjeli smo izbjeći Hrvate, strašno ste jaki! Skakao sam na gol Perišića, meni je ovo finale

Olmo: Htjeli smo izbjeći Hrvate, strašno ste jaki! Skakao sam na gol Perišića, meni je ovo finale

Letjet ću na treninzima samo da budem starter protiv Hrvatske. Dok su trenirali u Maksimiru, dolazio bih se upoznati i znao sam da ću jednom zaigrati protiv njih. Stižu mi poruke "Volimo te, ali ideš doma", kaže Olmo

VIDEO

On će biti pod svjetlima reflektora u ponedjeljak, u to nema sumnje. Dani Olmo (23), čovjek koji je nogometno ime i status španjolskog A reprezentativca stekao u Hrvatskoj igrajući za Dinamo pet godina, napadat će "vatrene" u osmini finala Eura.

- Mislim da sam dobio više od stotinu poruka iz Hrvatske. Neki pišu: "Dani, volimo te, ali u ponedjeljak ideš doma", ha-ha... Drugi, pak, pišu: "Jao Dani, uopće ne znamo kako ćemo navijati protiv tebe"... Prekrasno je što sam ostao u tako lijepom sjećanju u Hrvatskoj, što i dalje navijači Dinama misle na mene - rekao je Olmo za Sportske novosti.

POGLEDAJTE VIDEO: Zezancija na treningu Hrvatske

Susrest će se s nekoliko bivših suigrača iz Maksimira poput Livakovića, Gvardiola, Petkovića, Oršića, Ivanušeca. Ali ne poznaje samo njih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kad je Hrvatska trenirala u Maksimiru prije svojih utakmica, uvijek sam se pojavio i tako sam se upoznao sa svima. Nisam to propustio. Znao sam da ću jednoga dana kao reprezentativac Španjolske igrati protiv Hrvatske - rekao je.

Nije mu bilo svejedno pratiti dramu završnice grupne faze u kojoj je "furia" razbila Slovačku (5-0), a Švedska u nadoknadi srušila Poljsku i tako poslala Španjolce baš na Hrvatsku.

- Šveđani su nas spojili, ha-ha... Mi smo željeli biti prvi u skupini, htjeli smo zapravo izbjeći Hrvatsku jer znamo da ste strašno jaki. Pa tko to želi Hrvatsku u nokaut-utakmici? No, sad nema veze, znamo da nas čeka velika bitka. Konačno, mogli smo dobiti Hrvatsku u finalu, bolje da vas se prije riješimo - nasmijao se Olmo i nastavio:

- Ja sam se jedini veselio kad su Šveđani zabili! Htio sam da budemo drugi i igramo protiv Hrvatske. Meni je to bio san jer znam što ta utakmica znači za mene.

Zašto je ostao na klupi nakon početne postave u prve dvije utakmice, ne zna. Ali svjestan je da ovu priliku ne smije propustiti.

- Moram se na treninzima pokazati i uvjeriti našeg izbornika da moram igrati. Tu veliku i posebnu utakmicu jednostavno ne želim propustiti. Izbornik me dobro poznaje, zna što za mene to znači, na treninzima ću letjeti samo da budem u sastavu kao starter.

Euro 2020 - Group E - Spain v Sweden

Kako je proživio utakmicu Hrvatske i Škotske?

- Bio sam jako, jako sretan kad je Hrvatska prošla, kad je Perišić zabio onaj treći ogl Škotima. Stisnuo sam šake i kazao: "Tooo!". Ali nakon Kopenhagena neću biti sretan jer će netko morati doma, netko mora ispasti. Naravno, nadam se da Španjolska prolazi, da će Hrvatska doma. S jedne strane bit ću oduševljen što ćemo mi dalje, a ostat će žal za Hrvatskom. Ali takav je život, zar ne?

Htio je zaigrati na Euru protiv Hrvatske i to će mu se, čini se, ispuniti. Htio je igrati za Leipzig protiv Dinama u Ligi prvaka, na to još čeka.

- Imam još jednu, htio bih sa Španjolskom igrati finale Eura. Ma znate što? Ja sam već ispunio i tu želju. Za mene je utakmica s Hrvatskom finale - zaključio je Olmo za Sportske novosti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener