Obavijesti

Sport

Komentari 148

Parižani dominantno do prvog finala Lige prvaka: Olmo ispao

Parižani dominantno do prvog finala Lige prvaka: Olmo ispao

Dva francusko-njemačka polufinala, a prvi finalist Lige prvaka je - prvak Francuske! PSG je u potpunosti nadigrao RB Leipzig i ispratio momčad Danija Olma koja im je još i poklonila dva gola

Nogometaši Paris Saint Germaina prvi put u povijesti izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u prvom polufinalnom susretu u Lisabonu pobijedili RB Leipzig sa 3-0 (1-0)! Pobjedu pariškom sastavu donijeli su Marquinhos (13), Angel Di Maria (42) i Juan Bernat (56). PSG će u finalu, 23. kolovoza igrati protiv pobjednika susreta između Bayerna i Lyona.

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

Njemačkom sastavu, koji je tek drugi put u Ligi prvaka, je već sam ulazak u polufinale najveći uspjeh, dok je PSG-u ovo bilo drugo polufinale u elitnom nogometnom natjecanju nakon što su prije 25 godina u dvije utakmice ispali od Milana ukupnim rezultatom 0-3.

Počelo je vatreno. Već u šestoj minuti je Neymar pogodio stativu. Kimpembe je proigrao Mbappéa, a ovaj dodao do Neymara koji je pucao, ali pogodio okvir gola. Samo minutu kasnije PSG je zatresao mrežu njemačkog sastava. Gulácsi je loše ispucao loptu pogodivši Neymara, nakon čega je Mbappé zabio u prazan gol. Međutim, pogodak je poništen zbog Neymarova igranja rukom.

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

Ipak, PSG je vrlo brzo poveo. Neymar je u 13. minuti izborio slobodan udarac na desnoj strani, Di Maria je ubacio, a Marquinhos glavom s vrha peterca zabio za vodstvo. Bio je to njegov drugi pogodak za završnom turniru LP u Lisabonu. Podsjetimo, Marquinhos je u četvrtfinalu protiv Atalante zabio pogodak za 1-1 u 90. minuti utakmice.

Francuski prvak je u 17. minuti imao novu veliku priliku. Kylian Mbappé je pucao, ali je Gulácsi obranio. RB Leipzig je prvu priliku imao u 25. minuti. Laimer je probio po desnoj strani i ubacio za Poulsena koji nije najbolje zahvatio loptu.

Neymar je u 35. minuti još jednom pogodio stativu, no sedam minuta kasnije PSG je načinio još jedan korak prema finalu nakon velike pogreške Gulácsija. Mađarski golman je pogrešno dodao do SabitzeraHerrera je 'ukrao' loptu, ubacio do Neymara koji sjajnom asistencijom gura Di Mariju u priliku koju nije mogao promašiti.

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

Nijemci su daleko bolje ušli u nastavak susreta, pritisnuli su suparnika, no u 56. minuti sve je bilo gotovo. Di Maria je asistirao, a Bernat glavom zabio za ulazak u finale. Suparnički igrači su tražili prekršaj nad Mukieleom, međutim nakon VAR provjere nizozemski sudac je pokazao na centar.

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

PSG je do kraja utakmice imao još nekoliko sjajnih prilika, međutim više nije bilo promjene rezultata. Posebno se ispromašivao Mbappé koji je imao tri zicera. Za njemački sastav je od prve minute zaigrao Dani Olmo. Bivši igrač zagrebačkog Dinama je u zadnjih pet nastupa u Ligi prvaka zabio tri gola i upisao asistenciju, no protiv moćnog PSG-a nije išlo i zamijenjen je već nakon prvog poluvremena.

Champions League - Semi Final - RB Leipzig v Paris St Germain

Bila je to 34. utakmica u nizu u Ligi prvaka u kojoj je PSG postigao barem jedan pogodak izjednačivši tako rekord Real Madrida koji je nanizao 34 susreta s postignutim golom između 2011. i 2014. Dodajmo kako je Leipzigov trener Julian Nagelsmann sa 33 godine i 26 dana postao najmlađi trener u povijesti Lige prvaka koji je stigao do polufinala. No, teško će ga to utješiti nakon poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
POLUFINALE LIGE PRVAKA 21:00 , ESTADIO DA LUZ, PORTUGAL
RB Leipzig
0 : 3
PSG
13' Marquinhos, 43' Di Maria, 56' Bernat
Sortiranje događaja
90'

KRAJ! PSG je u finalu Lige prvaka!

88'

Lijepu loptu je Sarabia poslao u sredinu, ali nije uspio Neymar poklopiti loptu kako je želio. Međutim, ubzo je PSG vratio posjed.

82'

Nema sad ni sreće Leipzig! Završila je lopta u bloku, a mogli su barem 'počasni' gol zabiti predstavnici Bundeslige. Pokušao je i Forsberg iz odbijanca, ali i to je završilo u bloku.

79'

Halstenberg je zaustavio Neymara i za to je dobio žuti karton. A i zbog prigovora je žuti karton dobio Yussuf Poulsen.

76'

Prijeti sada i Leipzig, ali nije se sretno odbila lopta za Poulsena! Rico je odbio loptu dovoljno pokraj da propadne velika prilika. Imali su odmah u kontri ogromnu šansu Neymar i Mbappe, ali ovaj put ih je koštala nesebičnost jer su se prekombinirali.

Komentari 148