Sport

Komentari 19

Olmo nikako nije mogao zabiti na Euru: Ma ovo je tek početak

Olmo nikako nije mogao zabiti na Euru: Ma ovo je tek početak

Siguran sam da ćemo imati nove prilike i da ćemo zajedno slaviti velike stvari. Hvala svima koji su bodrili. Ovo je tek početak, oglasio se Olmo koji je na Euru odigrao 379 minuta

Alvaro Morata primio je loptu okrenut leđima na 40-ak metara od talijanskog gola, odigrao dupli pas s Danijem Olmom i Španjolska se tako jednostavno, u dva poteza kroz srce talijanske obrane, vratila u polufinale. Gotovo sat vremena kasnije Dani Olmo promašio je jedanaesterac u prvoj seriji, Alvaro Morata u četvrtoj... Italija je prošla u finale.

POGLEDAJTE VIDEO: Italija - Španjolska 5-3

- Nemam što zamjeriti igračima. Alvaro je sjajan, želio je pucati jedanaesterac, bez obzira na sve što je prošao na ovom natjecanju. Bio je odličan i postigao je gol. Dani je bio fantastičan. Vrlo je lukav, odličan između linija. Kompletan je igrač i važan za nas jer može igrati na više pozicija - podržao je Luis Enrique svoje igrače.

A u prvih 11 Enrique je bivšeg dinamovca gurnuo jer mu se ozlijedio Sarabia. U protivnom bi i ovu utakmicu počeo s klupe, a počeo ju je uz negativni rekord Eura jer nitko više od njega nije imao udaraca prema golu, a da ga nije zabio. Olmo je u polufinale ušao sa 16 neuspješnih pokušaja i nekoliko takvih imao i sinoć. Međutim, pamtit će Španjolci njegove dvije asistencije protiv Hrvatske, a i ova jučerašnja Morati potvrdila je o kakvoj se klasi radi. Doduše, zabio je i u raspucavanju protiv Švicarske, ali to statistika ne broji.

- Moramo biti ponosni. Osjećam se privilegiranim što sam stjecao iskustvo s ovom sjajnom momčadi. Siguran sam da ćemo imati nove prilike i da ćemo zajedno slaviti velike stvari. Hvala svima koji su bodrili. Ovo je tek početak - oglasio se Olmo koji je na Euru odigrao 379 minuta.

I Španjolci konačno shvaćaju kakvog igrača imaju, pa se o njemu sada uglavnom piše u superlativima. Ni u Marci mu nisu zamjerili promašaj jedanaesterca.

'- Zaslužio je da ga zabije, ali ta pogreška ne zasjenjuje njegov dojam. Dani je odigrao sjajnu utakmicu, on je još jedan mladić u čijim ćemo igrama za reprezentaciju uživati u godinama ispred nas.

Najčitaniji članci