Obavijesti

Sport

Komentari 11

On je car u Salzburgu: Bit će teško, u Rijeci su opasni - svi

On je car u Salzburgu: Bit će teško, u Rijeci su opasni - svi
5

Svima u klubu govorim da je ova Rijeka odlična, da ne znaš odakle ti prijeti veća opasnost, od Gavranovića i Gorgona pa do bekova, kaže stoper Salzburga Duje Ćaleta-Car

VIDEO

Punih deset godina Salzburg se pokušava plasirati u skupinu Lige prvaka, no svaki put zapinju na pretposljednjoj ili posljednjoj stepenici, na protivnicima poput Valencije, Šahtara, Maccabija iz Haife, Hapoela iz Tel Aviva... Lani je koban bio zagrebački Dinamo, a sada im na putu stoji Rijeka...

- Valjda nećemo i ove godine ostati 'kratkih rukava'. Nadam se da ćemo proći, da ćemo nakon deset godina bezuspješnih pokušaja napokon dovesti Ligu prvaka u Salzburg - očekuje standardni prvotimac Salzburga Duje Čaleta-Car i otkriva:

- Osjeća se pritisak i u klubu, i među navijačima, pa i kroz medije. Svi se pitaju kako to da ne uspijevamo uz sva ulaganja i kvalitetu koju nesporno imamo ući u skupinu Lige prvaka. Valjda je ove godine sve napokon posloženo.

RB Salzburg vs. FC Schalke 04

Salzburg je klub koji jako puno ulaže, koji gradi kvalitetne temelje kroz omladinski pogon. lani su osvojili omladinsku Ligu prvaka, pa nije ni čudo da ga već zovu 'Mali Real'. I ove godine puno je promjena.

- Dosta igrača je napustilo klub, neki su se vratili s posudbi, neke smo i doveli... Novi je i trener Marco Rose. Za sad smo zadovoljni kako se stvari razvijaju, dobro se radi, dobro igramo, i vjerujem da imamo razloga za optimizam. I u Bundesligi, ali i u Ligi prvaka.

Jedan odlazak ipak mu je pao teže od ostalih.

- Vjerujem da mislite na Josipa Radoševića, i u pravu ste. Povodili smo puno vremena skupa, Josip je stvarno odličan momak, i igrač. Bio je kratko u klubu, ali je ostavio dubok trag, i svi za njega imaju samo riječi hvale. Žao je svima što je otišao...

Davis Cup, Hrvatska - Argentina

Josip je igrao i za Rijeku, i za Salzburg, i procijenio je izglede za prolaz 50-50.

- Nije puno pogriješio. Očekuju nas dvije tvrde i neizvjesne utakmice s Rijekom, oni su u zadnjih godinu,dvije potvrdili da su odlična momčad, i neće biti nimalo lak protivnik. Kad god mogu, pogledam utakmice Hajduka, Dinama i Rijeke, tako da mogu reći kako ih jako dobro poznajem. Svi me u klubu pitaju o Rijeci i svima sam rekao da su jako dobri, i da moramo ući maksimalno ozbiljno u obje utakmice ako želimo nešto napraviti. Rijeka je kompaktna, dobro vođena momčad, kod njih se ne ističu pojedinci nego kolektiv, a pozornost treba obratiti na svakog igrača, od Gavranovića i Gorgona, do bekova... Svi su opasni. Lijepo bi bilo u prvoj utakmici pobijediti i ne primiti gol, u uzvratu bi nam bilo kudikamo lakše - kaže Šibenčanin, i otkriva kako je njegov dječački san bio nastup u Ligi prvaka:

- Znate kako je, svaki dječak mašta i sanja o velikim stvarima, tako sam i ja maštao o nastupu u Ligi prvaka. Doduše u dresu Barcelone - nasmijao se Duje, koji će u rujnu proslaviti 21. rođendan. 

Pred njim je još prostora za napredovanje, tko zna, možda mu se jednoga dana san i ostvari.

- Ja sam prezadovoljan kako se razvija moja karijera i kako smo kao klub krenuli u sezonu. Standardan sam, dobro igramo, pobjeđujemo... Prezadovoljan sam odnosom kluba prema meni, imam ugovor do 2020. i uopće ne razmišljam što i kako dalje. Vidjet ćemo što nosi budućnost, samo da ja budem zdrav.

Kako ne bi bio zadovoljan, u četiri ogleda Lige prvaka, Bundeslige i kupa 'bikovi' su upisali četiri pobjede, uz gol razliku 15-0.

- Stvarno smo djelovali moćno, razigrano, efikasno... Nadam se da će tako biti i u nastavku sezone - kaže stasiti stoper, kojeg mnogi vide kao budućnost hrvatske reprezentacije.

- Bio sam standardan u mladim selekcijama, naravno da bih volio debitirati i za seniore. Svakome je to želja, zastupati svoju državu, ali ne opterećujem se hoće li se to dogoditi sutra ili kroz neko vrijeme. Igram najbolje što znam i mogu, igram u vrhunskom klubu, na vrhunskoj razini, valjda će i mene kad-tad prepoznati i uvrstiti na popis. Da nisam igrao finale kupa Austrije, vjerujem da bih bio na popisu reprezentacije koja je putovala u Ameriku na ogled s Meksikom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...