Obavijesti

Sport

Komentari 58

On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu

On je najveća prijetnja Dinamu: Olmo? Ne znam ništa o njemu
2

Bio je donedavno i norveški reprezentativac, u tom je dresu odradio 32 utakmice uz dva gola. Igrao je dvaput i protiv Hrvatske, svih 90 minuta kada smo u Oslu izgubili s 0-2 u kvalifikacijama za Euro 2016.

VIDEO

Jedna od najvećih prijetnji Dinamovoj obrani, statistički i najveća, večeras na Maksimiru (21:00, HRT 2), ali i za šest dana u Trondheimu na Lerkendalu, na putu do svetog cilja - skupine Lige prvaka bit će Alexander Söderlund (32). Iskusan napadač, ujedno i drugi najstariji igrač u Rosenborgovoj momčadi te neupitan izbor Eirika Hornelanda u vrhu napada norveškog prvaka.

Srbin u Rosenborgu: U klubu sam rekao da nas čeka pakao
Srbin u Rosenborgu: U klubu sam rekao da nas čeka pakao

U karijeri je Söderlund između ostalog osjetio talijanski nogomet, međutim, nikad onaj najelitniji. U Seriji B prošao je Treviso, u Seriji C Lecco (ne Lecce!) i Virtus, no kao najveći trenutak karijere ističe mu se dvogodišnji boravak u francuskom Saint-Etienneu za koji je skupio 52 nastupa i zabio šest golova. Ondje je početkom 2016. stigao baš iz Rosenborga za dva milijuna eura pa se starom jatu vratio u veljači prošle godine.

Igrao protiv Hrvatske

Bio je donedavno i norveški reprezentativac, u tom je dresu odradio 32 utakmice (posljednju 2017.) uz dva gola. Igrao je dvaput i protiv Hrvatske, svih 90 minuta kada smo u Oslu izgubili s 0-2 u kvalifikacijama za Euro 2016. Solidno visok (187 cm), a njegov je gol-instinkt osjetio Maribor kojem je u dvije utakmice triput zatresao mrežu. Još jednom Linfieldu i BATE Borisovu. 

Dakle, očito ste u formi?

- Trenutno se dobro osjećam, volim utakmice poput ove. To je velika pozornica i kvalitetan protivnik - rekao nam je Norvežanin do kojeg smo došli zahvaljujući njegovom menadžeru Stanislavu Vidakoviću.

- Uvjereni smo da protiv Dinama možemo ostvariti dobar rezultat. Imamo jako dobru momčad i u dvije utakmice sve je moguće. Ako zadržimo domaćine prvih 15-20 minuta dalje od našeg gola, mogli bismo završiti zadovoljni.

Nakon što je iznio papirnato jednostavan recept za dobar rezultat večeras, što može reći o detaljima koje je video-analiza njemu i suigračima pokazala o Dinamu?

- Znamo da je to dobra momčad s kvalitetnim igračima. Gledali smo video, ali mi uvijek nastojimo igrati svoju igru bez obzira na protivnika. Ne volimo se samo braniti, to nije naš stil, više se volimo zabavljati i uživati u igri.

'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'
'Dinamo je neka druga razina, s takvima inače nismo navikli'

Dinamov kapetan Arijan Ademi rekao je, ne bez podloge, da je hrvatski prvak bolja momčad. Uostalom, dinamovci su prema Transfermarktu skuplji osjetnih 56 i pol milijuna eura.

- Ne znam tko je Ademi, a i on vjerojatno ne zna za mene. Niti znam tko je bolja momčad, to ćemo tek vidjeti.

Olmo je talentiran

U redu, onda biste valjda trebali znati za najveću Dinamovu zvijezdu u ovom trenutku Danija Olma. Ili...

- Čuo sam za Olma, ali ne znam ništa o njemu kao igraču. Ono što sam još čuo, talentiran je.

Uh, itekako. A sigurno ste čuli da vam vrijeme u Hrvatskoj baš i neće biti prijatelj. Koliko bi visoka temperatura mogla utjecati na vašu izvedbu znajući da ste stigli iz kišovitog i hladnog (u utorak svega 15 stupnjeva) Trondheima?

- Vrijeme neće biti problem, kod nas u Norveškoj nije ovako vruće, ali događa se. U svakom slučaju to nije nešto zbog čega moramo brinuti. Međutim, ponavljam, imamo sve što nam treba da prođemo i samo trebamo uživati, bez stresa.

I to je norveški pogled na sport. I kad su Liga prvaka i silni milijuni eura na cijeni, stres ne postoji. Blago njima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica