Obavijesti

Sport

Komentari 45

On udara po ventilu! Zato lopta čudno leti te mijenja putanju...

On udara po ventilu! Zato lopta čudno leti te mijenja putanju...
1

Namjesti loptu tako da ventil okrene prema sebi. Potom odmjeri zalet, raširi noge kao kauboj i - kreće. Lopta leti normalno, a onda u jednom trenutku suludo leluja...

VIDEO

Pažljivo namjesti loptu, nekoliko sekundi je okreće, još pažljivije odmjeri koliko mu koraka zaleta treba i stavi ruke na kukove. Teatralno, kao da je u Hollywoodu. Ali Cristiano Ronaldo sve to radi s dobrim razlogom.

- Nevjerojatno! Lopta leti normalno, a onda u jednom trenutku potpuno suludo, neprirodno promjeni smjer - žalio se golman Züricha Johnny Leon, kojeg je Ronaldo “probušio” iz slobodnjaka pretprošle sezone u Ligi prvaka.

A tajna čudnovate putanje lopte je u - ventilu! Cristiano kod šutiranja vezicama na kopački udara po ventilu na lopti, zbog toga ona ima toliko nepredvidljivu, lelujavu putanju.

- Koja je tajna mojih slobodnih udaraca? Ma nema tu posebne tajne. Jednostavno je. Pogledam prema golu i sam sebi kažem: ‘Udari je, Cristiano’ - rekao je Portugalac.

No tako jednostavno baš i nije. Ronaldo se na loptu zalijeće po zamišljenoj ravnoj liniji, udara je brzim i eksplozivnim pokretom, tako da joj maksimalno smanji rotaciju. Njegove lopte lete brzinom i do 100 km/h...

Što dulje leti, lopta koju je Ronaldo opalio juri sve brže, leluja lijevo-desno i često golmane ostavlja na krivoj nozi. Ili ih pošalje na suprotnu stranu. Golman u jednu, lopta u drugu.

Prošle sezone dečko iz Fuchnala, grada na Madeiri sa 110.000 stanovnika, zabio je čak 53 gola. Šest puta pogađao je u Ligi prvaka, u kojoj je u karijeri ukupno zabio 28 golova. Lijevom nogom, desnom, glavom... I iz slobodnjaka, naravno.

- Za mnoge su igrače govorili da su novi George Best. U Ronaldovu slučaju, ta je usporedba prvi put kompliment za mene - rekao je legendarni Best vidjevši Portugalca.

Njegovu genijalnost prvi su prepoznali skauti lisabonskog Sportinga. Imao je 13 godina kad im ga je Nacional iz Madeire prodao za pišljivih 1500 eura. Pet godina poslije otišao je u Manchester za 17,5 milijuna, a u ljeto 2009. Real je za njega dao 94 milijuna...

O kretanju lopte učio na stolnom tenisu

Kad mu je bilo 13, Cristiana nitko nije mogao dobiti u stolnom tenisu. Često je igrao i stalno tražio način kako što više zarotirati lopticu. To je prenio i na nogomet, stalno mi je dolazio s novim otkrićima. Gotovo svaki dan dolazio je na trening i govorio: ‘Treneru, gledajte što sam još naučio’, otkrio je Leonel Pontes, Ronaldov trener iz Sportinga.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica