Obavijesti

Sport

Komentari 33

Onaj solo-prodor? Nisam imao osjećaj da je bio baš tako dobar

Onaj solo-prodor? Nisam imao osjećaj da je bio baš tako dobar
4

Pričao sam sa suigračima, želimo ambijent s Lige prvaka i u nedjelju protiv Osijeka. Derbi je, valjda smo zaslužili svojom igrom 15-20 tisuća navijača, pa i još veću podršku, izrazio je Oršić mišljenje svih igrača

VIDEO

Penal za Dinamo? Poslije utakmice smo gledali snimku i nije nam bilo jasno što se tu dogodilo. I što je Pjatovu bilo u glavi? Na kraju je ozlijedio Gavranovića, tako nešto još nisam nikada vidio, kaže nam Mislav Oršić (26)

Jedan od najboljih nogometaša Dinama opet oduševljava, u Harkivu je s golom i asistencijom odveo “modre” do novog boda u Ligi prvaka. Mislav Oršić bio je nezadrživ za braniče Šahtara, a danas je jedan i od najboljih strijelaca Lige prvaka.

Pokretanje videa...

00:28

- Da nam je netko prije utakmice ponudio bod, vjerujem da bi ga svi prihvatili osim nas igrača, mi smo vjerovali da možemo do pobjede. Sada vidim da je ljudima žao što nismo pobijedili, ali moramo biti realni. Pa riječ je o Šahtaru kojeg smo držali na konopcima na njihovom stadionu - kaže Mislav Oršić, pa dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Slavlje poslije utakmice? Bili smo toliko potrošeni da nismo mogli ništa. Sjedili smo u svlačionici, pričali i čekali da krenemo za Zagreb. Tek su nam se ujutro slegli dojmovi.

Vi ste sa četiri gola jedan od najboljih strijelaca Lige prvaka. Kako bi reagirali da vam je netko prije početka natjecanja rekao kako ćete nakon tri kola biti bolji od Mbappea, Aguera, pa i drugih velikana...?

- Haha, a ne znam što da vam kažem. Nikada nisam imao problem sa samopouzdanjem, uvijek sam sam vjerovao u svoje mogućnosti, ali opet... Ma da mi je to netko ranije rekao, mislio bih da je lud.

Koliko ste puta tijekom noći u glavi ‘prevrjeli’ onaj solo-prodor poslije kojeg ste pogodili vratnicu? Jeste li ga pogledali i na snimci? 

- Haha, prijatelji su mi poslali snimku pa sam ju pogledao, a na travnjaku i nemate osjećaj da je to baš tako ispalo. Žao mi je što nisam bio precizniji, ali to je nogomet, nećemo sada žaliti za stvarima koje ne možemo promjeniti.

Je li bilo treme ili panike prije izvođenja penala?

- Ne, nije bilo treme. Uzeo sam loptu, znao koji kut ću gađati i pogodio. Kod penala ne smijete imati tremu jer je tu uvijek vratar u prednosti. Vi morate zabiti gol, a on nema što izgubiti.

Dinamo je poslije tri kola Lige prvaka uspješniji od Reala, Tottenhama, Leverkusena...

- Ajmo spustiti ‘loptu na zemlju’. Imamo četiri boda što je sjajno, ali oni nam još ništa ne garantiraju. Na kraju ćemo podvući crtu, za sada smo u dobroj poziciji za europsko proljeće, ali ništa više od toga.

Champions League - Group C - GNK Dinamo Zagreb v Atalanta

Jeste li za ovu partiju dobili čestitku izbornika Zlatka Dalića ili drugih reprezentativaca?

- Iskreno, vi ste zapravo i prvi s kojima sam razgovarao, a nisam još pregledao sve poruke. Dobio sam ih stvarno puno, pa i na društvenim mrežama, svima se zahvaljujem na tome.

Koliko ste vi danas bolji igrač nego što ste bili prije dvije godine dok ste još bili u Južnoj Koreji? U čemu ste najviše napredovali?

- Mentalno sam jači. Kada prođete takav put u karijeri onda se znate se lakše nositi u određenim situacijama.

Pred vama je zanimljivih mjesec dana, u Maksimir stiže Šahtar, na Rujevicu stiže Slovačka... Očekivanja?

- Uvijek se ide na pobjede. Pogotovo kada igrate za Dinamo i hrvatsku reprezentacije. Pred nama je mjesec dana u kojima se puno toga rješava, ali biti ćemo spremni na sve izazove. Budite sigurni u to.

Mislav Oršić je za kraj dodao:

- Znate, pričao sam sa suigračima po povratku iz Ukrajine i svi smo se složili kako bi bilo lijepo da i na Osijeku u nedjelju osjetimo atmosferu Lige prvaka. Derbi je, zaslužili smo svojom igrom 15 ili 20 tisuća navijača. Znam da je Maksimir takav kakav jest, da će možda biti hladno i da uvjeti nisu dobri, ali to je Dinamo. Valjda smo nakon Harkiva zaslužili još jaču podršku - završio je Mislav Oršić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi