Obavijesti

Sport

Komentari 81

'Onoga dana i vrijeme je stalo': Maksimir pjeva i nakon pobjede

'Onoga dana i vrijeme je stalo': Maksimir pjeva i nakon pobjede
1

'Za ona dobra, dobra, dobra, stara vremena' orilo se u srijedu tribinama koje su bezbroj puta s Dinamom slavile i plakale. Kao nekad stale su na njih stare i nove generacije navijača vidjeti neustrašivi europski Dinamo...

'Bilo je osam', ali ne na Trgu cvijeća, nego na Maksimiru kada su se počele puniti tribine. Oko 30.000 navijača je u srijedu zajedno sa svojim miljenicima otvorilo novu bajku hrvatskog nogometa. Dinamo je svladao prvu prepreku u Ligi prvaka, talijansku Atalantu i to s velikih 4-0. Prvo je tribine u delirij bacio Leovac, a zatim čak tri puta fenomenalni Oršić.

Svih 90 i kusur minuta pjesma tribina nije prestala, a nastavila se dugo, dugo u jednu od najponosnijih noći hrvatskog prvaka i njegovih navijača. Nastavila je i istočna tribina jer je 'bilo dobro vidjeti ga opet.' 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Zaista, teško da 'postoji način da objasne sebe' Dinamovi navijači. Kroz sve godine u kojima im je nešto ili netko smetao u klubu nisu odustali od zagrebačkog prvaka. Nisu željeli nikog i čini se da čitav su život voljeli njega. 

Svi koji su vidjeli utakmicu mogu razumjeti i zašto. Kreativan, zanosan, zadivljujuć Dinamo sinoć je 'pomeo' toliko favoriziranu talijansku momčad. Nenad Bjelica napravio je upravo ono što su talijanski mediji naglasili kao njegovu najjaču točku - znao je postaviti pravu momčad, a igrači su poslušali recept Brune Petkovića - jednostavne stvari su radili perfektno. 

Dinamo koji je 19. rujna 2019. u 21 sat otvorio Ligu prvaka, a nakon sat i pol igre prvu epizodu zatvorio velebnom pobjedom, izgleda obećavajuće i dozvoljava sanjati najljepši san - proljeće u Ligi prvaka.