Sport

Komentari 1

Operirali Emira Spahića: Imao je višestruki prijelom zdjelice

Operirali Emira Spahića: Imao je višestruki prijelom zdjelice

U Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu operirali su Emira Spahića (39), nekadašnjeg kapetana nogometne reprezentacije BiH. Kako tvrdi Dnevni avaz, Spahiću su operirali zdjelicu

Operacija je prošla dobro i oporavak ide svojim tokom, prenosi Dnevni avaz o operaciji bivšeg kapetana reprezentacije Bosne i Hercegovine, Emira Spahića (39). 

Podsjetimo, Emir Spahić, teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći. Spahić se ozlijedio na suvozačevom sjedalu u prevrtanju terenca kod sela Ključ, kod Gackoga.  Nakon smještanja u intenzivnoj jedinici bolnice u Trebinju, helikopterom je prebačen u Sarajevo gdje je i operiran.

Specijalistica dr. Branka Pudar rekla je da je Spahić svjestan, komunikativan i stabilan. Spahića je pregledao neurolog, internist i kirurg, te su obavljene laboratorijske pretrage, CT glave, prsnog koša i zdjelice. 

Prema pisanju portala Klix.ba, nesreća se dogodila na sporednom putu, a Spahić je navodno bio u lovu. Naime, Emir kod mjesta kod kojeg je doživio nesreću i gdje ima obiteljsko imanje. Nakon umirovljenja živi u rodnom gradu - Dubrovniku za čiji je malonogometni klub Square i zaigrao u doigravanju prvenstva za prvaka Hrvatske.

Emir Spahić za reprezentaciju BiH skupio je 94 nastupa, bio član nacionalne vrste na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Brazilu.

U igračkoj karijeri nastupao je za Čelik, GOŠK Dubrovnik, Zagreb, ruski Šinik Jaroslav, Torpedo i Lokomotiv Moskvu, Montpellier, Sevillu, Anži Mahačkalu, Bayer Leverkusen i HSV, dok je prošle sezone nastupao i za dubrovački MNK Square u doigravanju prvenstva za prvaka Hrvatske.

Najčitaniji članci