Obavijesti

Sport

Komentari 17

Opet muljaže u Grčkoj: PAOK bez 7 bodova, zbogom naslovu

Opet muljaže u Grčkoj: PAOK  bez 7 bodova, zbogom naslovu
1

Aktualni prvak Grčke, momčad PAOK-a, ostala je bez sedam bodova nakon što je utvrđeno da gazda Ivan Savidis ima vlasnički udio u još jednom klubu iz istog ranga natjecanja, a to je Xanthi

VIDEO

PAOK i Olympiacos dugo su bili na bod, dva zaostatka, da bi Olympiacos pobjedom u derbiju u Solunu, pa poslije i kiksom PAOK-a kod Xanthija zaostao sedam bodova. Nije to bilo toliko nedostižno da Grčki nogometni savez nije PAOK-u oduzeo sedam bodova, pa momčad iz Soluna sada zaostaje ogromnih, rekli bismo nedostižnih 14 bodova.

Priča ide ovako. Naime, Ivan Savidis, gazda PAOK-a, koji se ne libi s pištoljem oko pasa spustiti na travnjak, što je napravio nekoliko puta, osim solunskog, ima još jedan klub, a to je Xanthi. Iz Olympiacosa su se žalili da Savidis ima vlasnički udio u još jednom klubu iz istog ranga natjecanja, što je najstrožije zabranjeno. Savidis je tvrdio da nema, pa su na teren izašle nadležne institucije i utvrdila da Savidis ne govori istinu.

Greek Superleague - Olympiacos v PAOK Salonika

E, sad, kazna za takav prekršaj je automatsko izbacivanje iz Superlige, najjaćeg grčkog natjecanja. I sve je već bilo spremno za izbacivanje, da se nisu umiješale državne institucije. PAOK je klub s vojskom navijača, izuzetno temeperamentnom, pa su se u Grčkoj prestrašili da bi izbacivanje PAOK-a značilo velike nemire na ulicama, razbijanje izloga, paljenje automobila i ostale stvari skole Solunjanima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kako bi izbjegli nerede, odlučeno je da se klub kazni sa sedam bodova, što znači da se mogu oprostiti od naslova. Za Olympiacosom sada zostaju 14 bodova, ali ispred trećeplasiranog AEK-a imaju samo jedan bod prednosti. Inače, i to vam može biti zanimljivo, nakon što je izgubio od Olympiacosa, PAOK je išao u goste upravo Xanthiju, gdje je morao pobijediti da bi zadržao izgleda za naslov.

Greek Superleague - PAOK Salonika v Olympiacos

Kako gazda PAOK-a ima vlasnički udio i u Xanthiju na kladionicama je pobjeda PAOK-a bila 1.10. Otprilike kao da Dinamo igra na Maksimiru protiv, primjerice, Dugopolja. Ili Orijenta. Utakmica je završila 1-1, a utakmica je produžena skoro deset minuta, no kako PAOK nije mogao zabiti gol, sudac je shvatio da je vrijeme da svira kraj. PAOK je tada izgubio dva boda, a pet dana kasnije ostat će bez još sedam. 

Inače, i Xanthi je kažnjen, ali s oduzimanjem 12 bodova. Naravno, i PAOK i Xanthi će se žaliti na ovu odluku saveza, ali teško da će uspjeti nešto promijeniti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu