Obavijesti

Sport

Komentari 9

Opet prva: Na završnici Maze lovi svih pet Kristalnih globusa

Opet prva: Na završnici Maze lovi svih pet Kristalnih globusa
4

Od iduće srijede Maze tako na završnici Svjetskog kupa u Lenzerheideu kreće u pohod na svih pet Kristalnih globusa. Osigurala je zasad Veleslalomski te Veliki

VIDEO

Slovenska skijašica Tina Maze (29) pobijedila je na slalomskoj utrci Svjetskog kupa u njemačkom Ofterschwangu i time izjednačila još jedan rekord Hermanna Maiera...

U 32 utrke Svjetskog kupa ove sezone Slovenka je izborila 22 plasmana na postolje. Pobijedila je deset puta te osvojila sedam drugih i pet trećih mjesta. Izjednačila je time rekord slavnog Austrijanca koji se tijekom sezone 1999/2000 također 22 puta penjao na postolja u muškoj konkurenciji. Imao je identičan učinak: deset pobjeda, sedam drugih i pet trećih mjesta.

Ranije ove sezone Maze je Maiera nadmašila po broju osvojenih bodova. Austrijanac je držao rekord s okruglih 2000 bodova.

Od iduće srijede Maze tako na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu kreće u pohod na svih pet Kristalnih globusa. Osigurala je zasad onaj Veleslalomski te Veliki, namijenjen ukupnoj pobjednici. Za preostala tri borit će se isključivo s Amerikankama. U srijedu najprije s ozlijeđenom Lindsey Vonn, koja u spustu i dalje ima bod prednosti. Pred Julijom Mancuso u superveleslalomu Slovenka ima 55 bodova prednosti, dok je pobjedom u Ofterschwangu pretekla 17-godišnju Amerikanku Mikaelu Shiffrin na vrhu poretka slalomašica za sedam bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dvije vidljive pogreške koštale su od iduće srijede punoljetnu Amerikanku pobjede u Ofterschwangu nakon što je prvu vožnju odvozila savršeno za deset stotinki sekunde prednosti pred Maze i za prvo mjesto. Na kraju je pala na treće. Između nje i Maze ugurala se Amerikankina izgledna velika rivalka u budućnosti, 19-godišnja Švicarka Wendy Holdener, koja je time ostvarila prvo postolje i uspjeh karijere.

U devet ovosezonskih slaloma Maze je osvojila prvo, drugo, tri treća, četvrto i dva peta mjesta. Jedini slalom i uopće jedina utrka koju nije završila ove sezone bila je ona sljemenska početkom godine.

SK skijašica, Ofterschwang, slalom:

  • 1. Maze (Slo) 1:52.85
  • 2. Holdener (Švi) +0.25
  • 3. Shiffrin (SAD) +0.75
  • 4. Gagnon (Kan) +0.96
  • 5. Pietilae-Holmner (Šve) +1.59...

SK skijašica, poredak u slalomu (9/10):

  • 1. Maze (Slo) 595 bodova
  • 2. Shiffrin (SAD) 588
  • 3. Velez-Zuzulova (Češ) 471...

SK sijašica, ukupan poredak Svjetskog kupa:

  • 1. Maze (Slo) 2254
  • 2. Höfl-Riesch (Njem) 1065
  • 3. Fenninger (Aut) 984...
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet