Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Opet ti Englezi... Ali ni drugima nije svejedno što moraju na nas'

'Opet ti Englezi... Ali ni drugima nije svejedno što moraju na nas'

Čini mi se da smo dobili ponajbolje reprezentacije iz druge i četvrte jakosne skupine, ali nije moglo biti lagano, rekao je izbornik U-21 vrste Igor Bišćan nakon ždrijeba za Euro

VIDEO

Drugi put zaredom hrvatska U-21 nogometna reprezentacija nastupa na Europskom prvenstvu koje će se održati u krajnje neobičnom formatu, s prvim dijelom u ožujku i završnicom na kraju sezone. Ždrijeb je izabranike Igora Bišćana spojio s Portugalom, Engleskom i Švicarskom.

- Vidio sam ždrijeb i mogu reći da sam optimist. Ova skupina dosta me podsjeća na onu s prošlog Europskog prvenstva koju smo igrali u San Marinu s Francuskom, Engleskom i Rumunjskom. Sad su tu opet Englezi, ali uz njih su Portugalci i Švicarci - rekao nam je kapetan reprezentacije Nikola Moro.

POGLEDAJTE VIDEO: Bišćan komentira ždrijeb

Pokretanje videa...

Bišćan nakon ždrijeba grupne faze Eura 03:24

- Gledao sam Englesku, nešto im se promijenila momčad u odnosu na prošlu godinu, ali i dalje su to igrači koji stalno igraju u Premiershipu i naravno da su jako opasni. Ždrijeb sigurno nije bio lagan, ali siguran sam da ni druge reprezentacije nisu bile sretne kad su vidjele nas u svojoj skupini - dodao je.

Euro se održava u Sloveniji i Mađarskoj, a Hrvatsku je dopala skupina D, što znači da će igrati u Sloveniji. Suroganizatori prvenstva prijavili su ljubljanske Stožice, mariborski Ljudski vrt, kopersku Bonifiku i celjski stadion Z'dežele.

Teška skupina za mini 'vatrene': Moro i društvo saznali protiv koga će igrati na Euru U-21...
Teška skupina za mini 'vatrene': Moro i društvo saznali protiv koga će igrati na Euru U-21...

- Jako bih volio da do prvog dijela Eura bude normalnija situacija u svijetu pa da u Sloveniji možemo imati na tribinama i svoje navijače. I dalje vjerujem u nas i našu momčad, siguran sam da možemo na Europskom prvenstvu napraviti dobre rezultate i ostvariti lijep uspjeh, bez obzira na tešku skupinu - zaključio je Moro.

Bišćan: Izvukli smo ponajbolje

Izbornik Igor Bišćan nije previše zadovoljan plesom kuglica. Ali teško je moglo biti lakše.

- Čini mi se da smo iz druge i četvrte jakosne skupine dobili ponajbolje reprezentacije, ali, što je, tu je. Skupina nije mogla biti lagana, jer je koncentracija kvalitete na Europskom prvenstvu vrlo izražena, ali dobro… Saznali smo protivnike i polako se počinjemo pripremati. Neće biti jednostavno plasirati se u četvrtfinale, ali imamo i mi svoju kvalitetu i, shodno tome, imamo se čemu nadati - kazao je Bišćan sa službene stranice HNS-a.

Bišćan objavio popis kandidata za utakmice mlade reprezentacije
Rožmanovih 50 na klupi Rijeke: Osvojio tek bod manje od Keka!
Rožmanovih 50 na klupi Rijeke: Osvojio tek bod manje od Keka!

- Nisam gledao te reprezentacije jer nije bilo potrebe, ali činjenica je da je Portugal reprezentacija koja konstantno izbacuje jako dobre igrače, baš kao i Engleska, možda kao nikad prije, a da je Švicarska reprezentacija koja svojom kvalitetom sigurno ne spada u četvrtu jakosnu skupinu. Svaka utakmica bit će nam izazov, ali da nismo bili dobri, ne bismo niti bili u prilici igrati na Europskom prvenstvu. Dakle, imamo što pokazati, najbitnije je da prvenstvo dočekamo zdravi i spremni, a onda ćemo biti u stanju potući se sa svima.

Bišćan poznaje Stožice, osvojio je duplu krunu s Olimpijom i obišao sve stadione koji će ugostiti Euro.

- Prednost skupine je blizina gradova pa ćemo se osjećati, ne baš kao kod kuće, ali kao blizu kuće. Format natjecanja? Tako je, kako je. Ne možemo na to utjecati, spremit ćemo se i pokušati napraviti što je moguće bolji rezultat. Problem je što nećemo imati slobodnih termina za pripremne utakmice niti zajedničkih priprema, ali, kako nama, tako i drugima. Nastojat ćemo u tih nekoliko dana, koliko ćemo biti na okupu prije prve utakmice, prenijeti igračima najbitnije informacije o protivniku i pokušati pobijediti. Osvajanje triju bodova na početku katkad može biti presudno na turnirskom tipu natjecanja - zaključio je Bišćan.

Šemper: Ovo je skupina smrti

- Sigurno smo dobili skupinu smrti. Sva tri protivnika imaju visoku razinu kvalitete. Znamo što Portugal, Engleska i Švicarska predstavljaju u mlađim uzrasnim kategorijama. Svaka će nam utakmica biti finale. Ali vjerujem u momčad, imamo prave igrače i puno smo puta pokazali da smo najbolji u najvećim utakmicama, kad je najpotrebnije. Vjerujem da će tako biti i ovaj put - rekao je za 24sata golman Adrian Šemper.

Sosa: Parirat ćemo svima

- Veselim se još jednom Europskom prvenstvu. Uvjeren sam da ćemo ovaj put biti uspješniji nego u Italiji i San Marinu zadnji put. Sad je više reprezentacija na Euru pa je i sve puno lakše. Sjetite se prošlog puta, samo je prvi išao dalje, i porazom u prvoj utakmici praktički bi sve bilo gotovo. Sigurno se nalazimo u jednoj od najtežih skupina, ali svi igramo u velikim klubovima, u dobroj smo formi i siguran sam da možemo parirati svima - kazao nam je bek Borna Sosa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov