Obavijesti

Sport

Komentari 6

Oprez, nisu toliko bezopasni: Pa Toledo trpa kao nenormalan

Oprez, nisu toliko bezopasni: Pa Toledo trpa kao nenormalan
1

Toledo je zabio 25 pogodaka, a od toga - nijedan sedmerac te je po golovima iz igre na drugom mjestu cijelog SP-a i on je najveća opasnost u brazilskoj reprezentaciji

VIDEO

Hrvatska će u nedjelju od 18 sati u prvoj utakmici druge faze odmjeriti snage s Brazilom, a iako su kauboji veliki favoriti, ni južnoamerička reprezentacija nije za baciti. Uostalom, to smo već i osjetili na svojoj koži na SP-u 2015. godine kada smo ih teškom mukom izbacili u osmini finala.

Pokretanje videa...

Željko Musa prije treninga u Kölnu 06:59

Namučili Francuze

Činjenica je da Francuzi, koji su u ovo prvenstvo ušli kao favoriti uz Dansku, i nisu baš svoji. No svejedno, to je i dalje jedna od najjačih reprezentacija svijeta, a Brazil ih je odmah u prvom kolu - pošteno namučio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vodili su Brazilci po 1-2 razlike u prvom poluvremenu, a onda - krah. Francuska je otišla na visokih +5 (16-11) te se sve činilo gotovim.

Brazil - France

Ipak, pokazali su veliku mentalnu snagu, smanjili na -3 do predaha, što je za uvjerljivog autsajdera u ovakvoj utakmici skroz pristojan rezultat. A u drugom poluvremenu opet krah. Padaju na -6 i već je očekivano da će Francuzi nabiti i sve do deset razlike.

No izabranici Washingtona Nunesa opet se nisu dali. Ipak se radi o itekako fizički spremnoj reprezentaciji, a i psihički su Brazilci na razini, pa su se tako nakon -6 vratili i izjednačili utakmicu! Trpao je Jose Toledo na nevjerojatnoj razini, moćnim Francuzima zabio je osam komada kao da je to ništa!

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Brazil v France

Bitni su bili i Langaro i Borges s po tri gola svaki, no Francuska je naposljetku ipak prevagnula te slavila 24-22.

Njemačka ih razbila

No protiv Njemačke su bili - očajni.

Brzo su ih Nijemci ugasili, odmah na početku nabili vodstvo od 9-2 te ga održavali, a naposljetku i povećali te slavili 34-21.

Fenomenalni Gensheimer je zabio deset golova, Fath je nadodao četiri, a isto toliko zabio je i Weinhold. 

Germany - Brazil

Opet je najbolji bio Toledo, zabijao je i Nantes, no Brazilcima je glavni problem bila - obrana. Ne igraju dobro na preveliki broj golova, a to su i pokazali s tim da su u pet utakmica napravili četiri dobra rezultata - u to uključujemo i egal s Francuskom, a od toga su tri bile utakmice ispod 50 golova (48, 46 i 46).

Nadigrali Srbiju

Protiv Srbije su Brazilci bili blagi favoriti, a iako su u prvim minutama čak i gubili, brzo su susret okrenuli u svoju stranu te onda vodili ostatak utakmice.

Do pobjede su došli timski, iako su zabili tek 25 golova, četiri igrača zabila su četiri ili više te su praktički Srbiju s oba krila i bekovskih pozicija. Pet golova zabio je Toledo, a Chiuffa, Borges i Langaro dodali su po četiri.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Serbia v Brazil

U drugom poluvremenu ipak je došlo do malog pada, Marsenić, Radivojević i Ilić vraćali su orlove u borbu te pred sam kraj utakmice došli na -1 (22-23), no Brazil je ipak prelomio i slavio 24-22.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Serbia v Brazil

Iznenadili Ruse, lagano s Korejom

Toledo i društvo bili su pravi autsajderi protiv Rusije, no suprotno očekivanjima na gas su nagazili od prve sekunde. 

Dibirov (šest golova), Škurinski (pet golova) i Žitnikov (šest golova) držali su Rusiju sami, no Brazil je diktirao tempo od početka.

Russia - Brazil

Igrali su kako njima paše, a opet su punili s vanjskih i krilnih pozicija. Umjesto Chiuffe sada se malo više angažirao Teixeira s tri gola, Langaro je zabio šest golova, Toledo pet, a najbolji je ponovno bio Borges sa sedam komada.

Ipak, s maksimalnih minus pet (14-9) Rusi su se uspjeli vratiti u drugom poluvremenu te izjednačiti na 19-19, no Brazil je ponovno prelomio.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Russia v Brazil

A onda su u utakmicu s Korejom ušli ulagano. Borgesi Chiuffa su trpali, no ovaj put im se u 'trening' utakmici pridružio i Rudolph Hackbarth s pet golova te su ulagano slavili 35-26.

Trpaju vanjski igrači i krila

Brazilci gotovo sve svoje pogotke zabijaju na kvalitetu svojih vanjskih igrača poput Toleda ili pak brzinu nekih nižih igrača poput Chiuffe, što bi u teoriji za neke teretnije hrvatske igrače moglo predstavljati problem. Toledo je zabio 25 pogodaka, a od toga - nijedan sedmerac te je po golovima iz igre na drugom mjestu cijelog SP-a!

Ove godine su napokon napravili iskorak, a samim prolazom u drugi krug već su napravili najveći uspjeh u povijesti muške reprezentacije, dok im je ženska ekipa osvojila SP 2013. godine. Sadašnji izbornik Španjolske Jordi Ribera postavio im je temelje, a njegov asistent Nunez zasad ih dobro održava. Brzi su, a obranu im drži Thiagus Petrus dos Santos, rukometaš Barcelone. Sistem u napadu im je razrađen te su itekako opasni.

Što se tiče njihovog plana igre, e to je kao iz udžbenika. Brazilci i dalje igraju klasične napade s puno križanja, odvlačenja i zabadanja, te blokovi koje postavljaju pivoti To u početku bude problem za protivničke obrane, no kasnije se lako priviknu jer Brazilci postanu predvidljivi. Toledo je taj koji ima sve ovlasti u napadu, smije ispucati i 20 lopti ako mu se pruži prilika. Krila u napadima jako malo koriste, samo kad im baš zagusti, ili kad jurnu u kontru.

U obrani gaje onaj divlji stil, s formacijom 4-2 koja često zna namučiti jake reprezentacije, a uostalom mi smo to osjetili 2015. godine. Formaciju po potrebi mijenjaju u 5-1 i 6-0, no to im je već puno slabiji sustav kojeg reprezentacije lakše čitaju...

Već smo igrali s njima

Kauboji su zadnji put s Brazilcima igrali 2015. na Svjetskom prvenstvu u Katru u osmini finala, a tamo su nas dobrano namučili. Hrvatska je izgledala tromo i jako loše, što su Brazilci iskoristili i na poluvremenu vodili s 15-13. Tadašnji izbornik Slavko Goluža probudio je svoje momke u drugom poluvremenu, no i dalje smo se mučili.

Duvnjak tada nije bio na pravoj razini te se teško nosio s pokretnom obranom Brazilaca. U napetoj završnici Hrvatska je ipak uspjela slomiti otpor žestokog protivnika i pobijedila 26-25. Marko Kopljar, koji se umirovio, zabio je tada pet golova dok je kod Brazilaca najbolji bio Joao Silva s također pet komada, no ni njega nema više u reprezentaciji.

U toj utakmici je kod nas iskočio Igor Karačić, koji je bio debitant za našu reprezentaciju, te se lako nosio s brzim Brazilcima. Možda je to i formula za nedjeljnju utakmicu...

Sve nas je obuzelo rukometno ludilo, Svjetsko prvenstvo u punom je zamahu, a
ako želite što srčanije bodriti Duvnjaka i ekipu u njihovom putu do pobjede,
nabavite legendarnu 'Moja Croatia' majicu. Možete je nabaviti na Žutom kliku
po cijenama od 80 do 120 kuna. Požurite dok se nisu razgrabile

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.