Obavijesti

Sport

Komentari 53

Oprostio je majci alkoholičarki koja ga je 'dala' drugoj obitelji

Oprostio je majci alkoholičarki koja ga je 'dala' drugoj obitelji
1

TEŠKO DJETINJSTVO Zbog nemara roditelja, Dele Alli je u 13. godini života proživljavao pravi pakao. Danas je jedan od najboljih mladih igrača današnjice koji bez problema ruši golovima i prvake Europe...

VIDEO

Nema sumnje, Englez Dele Alli jedan je od najboljih veznjaka svijeta i ponajbolji mladi nogometaš uopće. Ako je uopće i bilo kakve dileme do danas, Dele je to ugasio uz dva komada aktualnom prvaku Europe, madridskom Realu.

Njegov je Tottenham pobijedio 3-1 u Londonu i glavna faca nije bio Harry Kane, nego Dele Alli! Ma, mogao je 'kraljevima' utrpati i hattrick uz malo sreće.

Najbolji mladi engleski igrač - uvjerljivo!

Klasu u Premiershipu potvrđuje iz mjeseca u mjesec, uostalom, u prethodne je dvije sezone osvajao nagradu za najboljeg mladog igrača prvenstva u dresu londonskog Tottenhama.

Također, izabran je i u idealnu momčad prvenstva, a u sezoni 2015/2016. zabio je i najljepši gol Premiershipa po izboru uglednog BBC-a. Da, on je poseban...

VIDEO

Danas je Dele vlasnik 'desetke' engleske reprezentacije i igrač koji prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura. On je kompletan veznjak koji je sposoban igrati na poziciji playmakera, no njegov trener Mauricio Pochettino koji je jedan od najzaslužnijih za njegovu 'eksploziju' koristi ga u ofenzivnim rolama.

Za veznjaka trpa i više nego što treba

Alli trpa i postiže izvanredne brojke za veznjaka - u prethodne dvije sezone stizao je do dvoznamenkastih učinaka. Prošle je zabio 18.

- U šesnaestercu on izgleda kao napadač, a izvan šesnaesterca igra poput veznjaka - opis je njegovog trenera, Argentinca Pochettina.

No, njegova životna priča daleko je od idilične. Dele je rođen u Milton Keynesu, njegov otac je Nigerijac, majka Engleskinja. Otac Kenny je samo tjedan nakon njegova rođenja otišao u SAD, kasnije je i Dele došao kod njega. 

No, vratio se u Englesku kod majke Denise koja je imala velikih problema s alkoholom. U 13. godini života morao je po treći put mijenjati dom. 

Preživio pravi kaos u 13. godini 

Ovaj put preselio se kod obitelji Hickford, roditelja njegovog suigrača iz podmlatka MK Donsa koji su ga i upisali na nogomet. Iako ga nikad službeno nisu posvojili, oni su za njega jedina prava obitelj. U ljeto 2016. Dele je odlučio odreći se svog prezimena i stoga mu na dresu piše samo ime - Dele.

Rekao je kako ne osjeća baš nikakvu povezanost s prezimenom svog oca, a majka se u međuvremenu pokajala zbog svog očajnog ponašanja u doba Deleova odrastanja. Mnogi tvrde da je to zbog novca.

- Dele je odbijao razgovarati sa mnom i moj je dojam da je on 'otet' od nas. Ali, neću odustati, želim ga vratiti nazad. Želim biti u mogućnosti zagrliti ga i pokazati mu svu ljubav. Ne zanima me njegov novac, voljela bih ga jednako i da radi u McDonald'su. Samo želim svog sina nazad - očajnički je ridala majka Denise prije nekoliko mjeseci engleskim medijima.

Prije dvije godine Dele je odlučio posjetiti majku... Čini se da je roditeljima oprostio nemar.

Mlada zvijezda Tottenhama ne skriva ljubav prema Liverpoolu - njegov je idol Steven Gerrard. Puno vremena posvećuje proučavanju starijih kolega i često gleda utakmice Messija, Xabi Alonsa, Inieste i Xavija koji su uz Gerrarda njemu idealni primjeri za učenje.

U svojoj 21. godini može se pohvaliti da je puno toga naučio od slavnih kolega, no njegovo vrijeme tek dolazi...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu